hirdetés
hirdetés

Szálloda és diákszálló épül a budapesti belvárosban

A munkák a tervek szerint 2024 decemberében érnek véget.

hirdetés

A százhetvenöt éve átadott Király utca 36. tíz éve nézi már bedeszkázott ablakokkal Belső-Erzsébetváros bulinegyeddé válását, a következő két és fél évben azonban szállodává alakul majd – derül ki a helyszínen, ahol a főbejárat előtt nemrégiben az építési terület határát jelző kordon jelent meg, mögötte a munkák részleteit leíró táblával - írja a 24.hu.

Az azon olvasható információk szerint a ház szállodaként és diákszállóként születik újjá, a beruházást pedig a Király Hotel by Gozsdu Kft. egy 2018-ban építési engedélyig jutott tervcsomag birtokában végzi majd el.

Egy tavalyi látványterv. Forrás: TriHolding
Egy tavalyi látványterv. Forrás: TriHolding


A 2022 áprilisától a tervek szerint 2024 decemberéig tartó munkák mögött építésztervezőként az Europeum bevásárlóközpont mellett számos fővárosi iroda- és lakóépületen dolgozó Fekete Lajos (LAMRO-TERV) neve bukkan fel, a kivitelezést pedig fővállalkozóként a Projekt Builder Építőipari Kft. irányítja.

A 2018-ban építési engedélyt kapott tervek részletén jól látszik, hogy a szálloda munkálatai nem csak tetőtér-beépítést, de a homlokzat síkjától visszahúzott ráépítést is eredményeznek majd.

A teljes cikk ITT olvasható.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk