A most 30 éves Coninvest hamarosan új központba költözhet

"Álmodtunk egy nagyot", mondta a születésnapi ünnepségen Kertész Mirjam, a cég alapító ügyvezető tulajdonosa. Az új, sóskúti központba remélhetőleg tavaszra költözhet át Budaörsről a Coninvest teljes csapata.

Az idén 30 éves Coninvest cégcsoport konyhatechnológiával, belsőépítészettel és szervizszolgáltatással foglalkozik. A jelenleg Budaörsön működő cég nevéhez csak az elmúlt pár évből olyan jelentős projektek fűződnek, mint a Bosch Budapest Innovációs Kampusz 4000 adagos főzőkonyhája, az Onyx Műhely látványkonyhája, vagy a Matild Palace - Luxury Collection Hotel konyhája.
 
Az elmúlt időszak dinamikusan fejlődése okán a vállalkozás vezetői 2021-ben egy minden igényt kielégítő, modern, rugalmasan alakítható terekkel rendelkező, saját fejlesztésű ingatlanberuházás mellett döntöttek.
A cég, mint erről beszámolt Kertész Mirjam is a szülinapi ünnepség alkalmával, 2021-ben támogatási kérelmet nyújtott be a GINOP Plusz-1.2.1-21 A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című felhívás keretén belül. Ennek kapcsán megkapták, és át is utaltak számukra megítélt, feltételesen vissza nem térítendő 134,55 millió forint támogatási összeget.

„Álmodtunk egy nagyon nagyot, nyugat-európai mintára egy autópályáról látható, igazán színvonalas cégközpontot, ahol a műhelyünk, az alkatrészraktárunk, az irodáink, a tárgyalóink, a látványkonyhánk, minden egy helyen megtalálható. Ide egy olyan egy terű, 300 nm-es multifunkcionális bemutatótermet terveztünk, ahol akár 50 főt is könnyedén tudunk fogadni, workshop-okat, továbbképzéseket tartani, rendezni" – mondta a sajtótájékoztatón Kertész Mirjam, a Coninvest ügyvezető igazgatója.

Az új cégközpont építése során a Coninvest a fenntarthatóságot elsődleges szempontként kezeli. A Fézler Zsolt építész által megálmodott futurisztikus, irodai gémkapocs által inspirált forma mögött olyan megoldások találhatóak, mint a nyitás- és jelenlét-érzékelőkkel rendelkező okos irodák, amelyek automatikusan lekapcsolják a világítást, a fűtést és a klímát. A céges autóflotta jövőbeli fejlesztésére gondolva két elektromos autótöltő már telepítésre került, a második ütemben pedig tervben van egy napelemes autóparkoló árnyékolás megvalósítása is.

A beruházás átadása 2023 tavaszán várható.

 

A sajtótájékoztatóval egybekötött projektnyitó rendezvény egyben a Coninvest 30. születésnapjának megünneplése is volt, ahol Árpás László sonkamester kínálta az előételt, Botos Tamás, a budaörsi Rutin séfje készített kóstolófalatokat, Wolf Tamás cukrászmester tortája mellé pedig a Gottwald Borászat pezsgőjét töltötte Gottwald Szilárd a poharakba.

 

Forrás: Coninvest / Turizmus Online


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.