A tökéletes eszpresszó titka nem csak a kávéban rejlik

A tökéletes minőségű espresso legfontosabb alapeleme a kiváló minőségű szemes kávé és a tiszta, friss víz. A víz világnapja alkalmából ez utóbbi összetevőnek jelentőségét szeretnénk kiemelni. A kávé 98%-a víz, ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő összetételű, tiszta, szennyező anyagoktól mentes vizet használjunk a kávékészítés során.

A vízvezetékrendszerben található lerakodások, klór, ólom és egyéb nehéz fémek, növényvédő szerek befolyásolják a víz ízét és kellemetlen szagot kölcsönözhetnek a víznek, ezzel együtt pedig a kávéitaloknak is.

Megfelelő szűrőrendszerrel kitűnő minőségű vizet biztosíthatunk a kávékészítéshez, mely elősegíti az aromák hatékonyabb kivonatolását az őrleményből. A fejlettebb szűrők a magnézium pótlását is biztosítják, ezáltal a víz finomabb, selymesebb hatású lesz, ami alapját képezi az ízgazdagabb kávéitaloknak. Nem elhanyagolható szempont a víz karbonát tartalmának csökkentése sem, amivel megelőzhetők a korai vízkőlerakodások, így a kávégép vízkövesedése ellen is véd.

Új vendéglátó partnereinknél gyakran tapasztaljuk, hogy a vízszűrőrendszer telepítését követően a kávét aromásabbnak érzik és olyan különleges ízek megjelenéséről számolnak be, melyekkel korábban nem találkoztak. Egyértelműen pozitívan értékelik a változást, ezért minden partnerünk számára térítésmentesen biztosítjuk a víz szakszerű bevizsgálását és az adott helyszín adottságainak megfelelő vízszűrő rendszer telepítését és annak beállítását, hogy mindenki számára biztosítani tudjuk a kifogástalan Pellini minőséget. Rengeteget teszteltük a különböző vízszűrő megoldásokat amire megtaláltuk a számunkra legmegfelelőbbet.

A barista versenyeken a víz kérdése hasonló súllyal bír mint az hogy az adott eseményre milyen kávégépet biztosítanak vagy milyen tejjel lehet készíteni a cappuccino-kat. De nem csak a vendéglátó ipari professzionális kávégépek kapcsán fontos, a vízminőség kérdése. Otthoni kávéfogyasztók körében is gyakran halljuk miképp próbálják megoldani a víz minőség javítását. Sokan ásványvízzel próbálkoznak, mások pedig ioncserélt vízzel. Egyik megoldás sem feltétlenül jó, hisz tekintettel kell legyünk a kávégép megóvására a vízkő ellen, illetve az íz értékek megtartására és kiemelésére. A túllágyított vízzel készített kávé íze gyengébb, ezért itt is szükséges az egyensúly. Véleményünk szerint otthoni felhasználásra, ha nem áll rendelkezésre szakszerűen beállított víztisztító rendszer, akkor egy szűrőkancsó ideális megoldás lehet.

Bővebben: www.pellinicaffe.hu/vizvilagnapja

(x)


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?