Fenntartható desztinációs workshopot szervez az MKI

A konferencia- és üzleti rendezvény szektor fenntarthatóságának elősegítése a célja a Magyar Kongresszusi Iroda október 26-ai workshopjának. Az eseményen közreműködik a Global Destination Sustainability Movement nemzetközileg elismert vezetője, Guy Bigwood. Az MKI a szektor szereplőit egy nemzetközi kitekintésre, jó gyakorlatok megosztására és közös gondolkodásra várja - tájékoztatta lapunkat az MKI.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az iroda a fenntartható turizmus felé vezető út újabb fontos mérföldkövéhez érkezett: a konferencia- és üzleti rendezvény szektor szakembereivel 2022 októberétől közösen dolgoznak ki egy, az ágazatot segítő fenntartható desztinációs stratégiát. Budapestre hívták a GDS nemzetközileg elismert vezetőjét és elkötelezett aktivistáját, Guy Bigwood-ot, aki csapatával több mint száz desztinációval végzett munka során szerzett tapasztalatát hozza el.

A találkozó kivételes lehetőség a nemzetközi példák megismerésére a desztináció turizmus neves szakértőjétől.  A nemzetközi üzleti események piaci trendjeibe és a regeneratív turizmus koncepciójába történő bevezetést követően, közös műhelymunka során térképezik majd fel az aktuális tapasztalatokat, kihívásokat és lehetőségeket, azonosítják a fókuszpontokat a fenntartható üzleti események stratégiájához.

A Global Destination Sustainability Movement szakértőivel indították el a desztináció fenntarthatósági indexálásának folyamatát is, nagy izgalommal várva a novemberi eredményeket.

Amennyiben az ingyenes esemény tematikája felkeltette érdeklődését, keresse Szabó Kata fenntarthatósági koordinátort a kata.szabo@hcb.hu e-mail-címen vagy a 36 (20) 447 3424 telefonszámon.

 


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.