hirdetés
hirdetés

Nyolcvan TDM-projekt kaphat több milliós támogatást

A „Turisztikai szervezetek (TDM) fejlesztése” című felhívásra érkező kérelmek elbírásálása szakaszosan történik, az Nemzetgazdasági Minisztérium szerint körülbelül 60-80 kérelem kapja meg a támogatást.

hirdetés

2015. november 16-án jelent meg a „Turisztikai szervezetek (TDM) fejlesztése” című (GINOP-1.3.4-15 kódszámú) felhívás, a támogatásra az NGM Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztályának nyilvántartásában szereplő TDM szervezetek pályázhatnak. A pályázat célja, hogy a kiválasztott nonprofit szervezetek fejlesztésének támogatásával, illetve a köztük lévő térségi együttműködések ösztönzésével javuljon a hazai turisztikai célpontok, régiók versenyképessége. A pályázati támogatás intenzitása és a pályázaton elnyerhető összeg nagysága a különböző desztinációknál regisztrált vendégéjszakák számától függ.

A támogatási kérelmek benyújtása 2016. január 4-től 2018. január 4-ig folyamatosan lehetséges, azok elbírálása szakaszosan történik úgy, hogy az értékelések kezdő dátumai az adott napig beérkezett támogatási kérelmek esetén az alábbi időpontok:

2016.02.23.
2016.03.31.
2016.08.23.
2016.11.23.
2017.02.23.
2017.05.23.
2017.08.23.
2018.01.04.

A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 2 milliárd Ft. A felhívás feltételeinek megfelelő projektek minimum 10 millió Ft, maximum 85 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek a rendelkezésre álló forrás erejéig. A Nemzetgazdasági Minisztérium elmondása szerint körülbelül 60-80 kérelem kapja meg a támogatást. Eddig 40 támogatási kérelem érkezett be összesen több mint 1 milliárd 300 millió forint értékben, jelenleg a kérelmek elbírálása folyamatban van

A pályázati felhívásban leírják: a támogatási kérelmet benyújtó szervezetek az együttműködés keretében vállalják, hogy projektjük megvalósításával hozzájárulnak a turizmus versenyképességének növeléséhez, a desztináció turisztikai teljesítményének fokozásához, a látogatók megelégedettségének emeléséhez, a turisták desztinációhoz köthető információkkal való ellátottságának javításához, a turizmusban szereplők naprakész üzleti információkkal történő ellátásának biztosításához, valamint ahhoz, hogy a kapott támogatáson felül önerőből finanszírozzák a projektet.

Bővebben a felhívásról ide kattintva olvashat.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk