Utazás kiállítás - A turizmus szezonnyitó rendezvénye

Az Utazás kiállítás 2016. március 3. és 6. között 39. alkalommal várja színes utazási kínálattal és szakmai programokkal a látogatókat.

Szakmai díszvendég: Kína

A kiállítás első napja immáron hagyományosan szakmai nap. Ezen a napon magasabb jegyár érvényes. A szakmai díszvendég Kína, akik a programban is kiemelt szerepet töltenek be. A szakmai program azonban a pénteki napon is folytatódik majd.

A Kína és Közép-Kelet-Európa turisztikai kapcsolatainak fejlesztésért felelős, budapesti székhelyű Koordinációs Központ (TCC) kiemelt szerepet játszik a szakmai programban. A TCC és a kiállítás programjainak célja, hogy Kína és a közép-kelet-európai régió országai közt szorosabbra fűzze a turisztikai kapcsolatokat és fokozza mind a kiutazó, mind a beutazó forgalmat. Ennek köszönhetően az idei kiállítók közt szerepel a legtöbb közép-kelet-európai ország, mint például Bulgária, Horvátország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia. Az Utazás első napján, a hivatalos megnyitót követően, kora délután veszi kezdetét a China Tourism Information Day konferencia.

Pénteken folytatódik a nemzetközi eszmecsere a kínai tour-operátorok részvételével zajló B2B workshopon. Az Utazás fórum keretében kerekasztal-beszélgetéseket tart a MUISZ és a TDM Szövetség. A nap folyamán az érdeklődők részt vehetnek az Egészségturizmus konferencián és a Magyar Turizmus Zrt. gasztronómia témában adott előadásán.

Belföldi díszvendég: Budapest

Fővárosunk a belföldi és nemzetközi turisztikai porondon is fontos szerepet tölt be. A kiállítás budapesti, 300 négyzetméteres standján 4 tematika szerint mutatják be a szórakozási lehetőségeket: kulturális, családi, városnéző és gasztronómiai programok. A kollektív standon bemutatkozik többek közt a Budapesti Történeti Múzeum, az Aquaworld, a Csodák Palotája, a Várkert Bazár, több városnéző-busztársaság és a budapesti street food kínálatból is ízelítőt kaphatunk. Az Utazás kiállításra készülő 48 órás Budapest kártyával pedig a kiállításra való belépés mellett számos ingyenes és kedvezményes szolgáltatást vehetnek igénybe a kártyát megvásárlók.

Kulturális díszvendég: Brazília

2016 nyarán az olimpiai ötkarikás játékoknak köszönhetően Brazílián, és Rio de Janeiro-n a világ szeme. A sportesemény turisztikai szempontból is kiemelt fontosságú. A kiállítás kiemelt témái a nyári esemény illetve a karnevál, amely szintén elválaszthatatlan része a brazil kultúrának. Brazília standján és a kiállítás színpadán szamba táncosok és capoeira „harcosok” gondoskodnak a karneváli hangulatról. A tánc mellett megjelenik a gasztronómia is: a standon meghívott séf készít autentikus brazil ételeket, és a látogatók megízlelhetik a Brazíliában kedvelt cachaca-t (kaszasa) illetve a caipirinha-t.

Nyerjen álomutazást Brazíliába!

2015-ben nagy sikere volt az Utazás kiállítás játékának, melynek főnyereménye akkor egy Mauritius-szigeteki álomutazás volt. Az akkori nyertesek boldogan számoltak be az utazásról, melynek az utazási-, szállás- és programköltségét is tartalmazta a nyeremény. Idén is lesz játék, és hova máshova szólhatna a repülőjegy, mint Brazíliába. A játékban való részvételhez nincs más dolga, mint belépőjegyet vásárolni a kiállításra és a játékpontokon kitölteni a rövid kérdőívet, majd bedobni a gyűjtőurnába.

Három kiállítás és két program egy belépőjeggyel

Az Utazás kiállítás egyidejű kiállítása a Bringaexpo és az Afrikaexpo. A kiállítások mellett a Teszt&Go és a Karaván Szalon programokra is érvényes a kiállítás belépőjegye.

Vásároljon jegyet online kedvezményesen és kerülje el a kasszáknál való sorban állást is!

Jegyvásárlás, bővebb információ:

www.utazas.hungexpo.hu

www.facebook.com/utazaskiallitas


Hamarosan Európa Fesztivál - a 20 éves EU-s csatlakozás ünnepe

Hamarosan Európa Fesztivál - a 20 éves EU-s csatlakozás ünnepe 

A Helló Európa! Fesztivál programjai a szabadság, az európaiság és a sokszínűség jegyében keltik életre Budapest ikonikus helyszíneit, köztereit és épületeit.
Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot 

A sportág legrangosabb versenyére a világ több mint 30 országából várnak résztvevőket.
Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?