hirdetés
hirdetés

A Lufthansa több mint 800 járatot töröl

A Verdi szakszervezet munkabeszüntetést hirdetett a frankfurti, a müncheni, a kölni és brémai repülőtéren 2018. április 10-re, keddre. A földi csomagkezelő és támogató személyzet és a reptéri tűzoltóság egy része is sztrájkolni fog holnap hajnali 5:00 és délután 18:00 óra között. A Verdi holnapi munkabeszüntetése miatt a Lufthansa kénytelen 800-at törölni 1600 menetrend szerinti járata közül, köztük 58 nagy távolságú járatot. A járattörlések mintegy 90 ezer utast érintenek. A menetrend várhatóan 2018. április 11-én, szerdán áll helyre - közölte hétfőn a Lufthansa.

hirdetés

A Lufthansa alternatív menetrendet tett közzé. Arra kéri utasait, hogy a reptérre indulás előtt ellenőrizzék járatuk állapotát a Lufthansa.com webhelyen. Azok az utasok, akik megadták eltérhetőségüket a légitársaságnak, SMS-ben vagy e-mailben kapnak értesítést. Az elérhetőségi adatok bármikor ellenőrizhetők és frissíthetők a www.lufthansa.com webhely „My Bookings” területén. Az utasok a Facebookon és a Twitteren is kérhetnek automatikus tájékoztatást járataikról.

A Lufthansa azokat az utasokat is kéri, akiknek a járatait nem érinti sztrájk, hogy érkezzenek korábban a repülőtérre, mivel várakozásra lehet számítani. A járat érintettségétől függetlenül, a Lufthansa Csoport minden olyan utasa, aki 2018. április 10-re foglalt repülőjegyet Frankfurtból és Münchenből induló vagy oda érkező járatra (a SWISS által üzemeltetett járatok kivételével), ingyen módosíthatja foglalását egy hét napon belüli másik járatra.

Németországon belül az utasok – szintén a járat érintettségétől függetlenül – vonattal is utazhatnak. Ehhez Deutsche Bahn vonatjegyre kell átváltaniuk repülőjegyüket a Lufthansa.com webhely „My Bookings” területén. A módosításhoz nem szükséges a repülőtérre utazniuk.

A Lufthansa nem érti, miért szervez a Verdi ilyen nagyságrendű munkabeszüntetést. „Teljesen elfogadhatatlan magatartás a szakszervezet részéről, hogy a vétlen utasokra terheli a konfliktust. A Lufthansa nem vesz részt a kollektív szerződéssel kapcsolatos vitában, de annak következményei sajnos utasainkat és vállalatunkat is érintik” – nyilatkozta Bettina Volkens, a Deutsche Lufthansa AG igazgatóságának jogi és HR-ügyekért felelős tagja.

A széles körű, egész napos sztrájk jellege és mértéke indokolatlan, és időzítése is szerencsétlen. A munkabeszüntetésnek a legvégső eszköznek kellene lennie a bérvita során. „A politikusoknak és a törvényhozóknak egyértelmű szabályokat kell lefektetniük a sztrájkra és a szervezett fellépésre vonatkozóan” – mutatott rá Volkens. „Nagyon sajnáljuk, hogy ilyen sok utas terveit húzza keresztül a Verdi munkabeszüntetése, és mindent megteszünk azért, hogy minimumra szorítsuk sztrájk negatív hatását.”

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai