A világ legjobbjai között a Kőszegi Sör

A Brussels Beer Challenge nevű rangos versenyen bronzérmes lett az ital.

Bronzérmes lett a Kőszegi Sör Bécsi Lager terméke. Európa egyik legrangosabb sörversenyén, a Brussels Beer Challenge-n első alkalommal kapott magyar sör ilyen rangos elismerést. A sörversenyt Mechelen történelmi sörfőzdéjében rendezték meg, nem messze a belga fővárostól. Ezt követően a genti Food Expo-n adták át a díjakat a nyerteseknek.

Idén hetedik alkalommal került sor a megmérettetésre, melyre a világ minden pontjáról, 48 országból jelentkeztek. Összesen 1522 sört neveztek nyolc kategóriában. A pontszámokat szigorú, pontos kritériumok alapján ítélte oda a 88 tagú zsűri, melynek tagjai több kontinensről érkeztek és valamennyien nemzetközileg elismert sörszakértők.  

A díjazottak között vannak világszerte ismert prémium márkák, és új, fiatal, de ígéretes, feltörekvő márkák is.

A Kőszegi Sör – Bécsi Lager söre bronzérmes lett a versenyen, lager kategóriában. A díjat a márka alapítója és tulajdonosa, Kiss András vette át.

A 48 ország közül Belgium, az USA és Brazília kapta a legtöbb elismerést, ők kerültek fel a dobogóra az elnyert érmek száma alapján.


Hazánk idén először hozhatott el díjat a Kőszegi Sör márka képviseletében a Belgiumban megrendezett, Európa egyik legrangosabb sörversenyéről, a Brussels Beer Chalenge-ről.

A Brussels Beer Challenge Belgium első szakmai sörversenyeként indult újtára 2012-ben. Azóta évente rendezik meg a rangos eseményt Luc De Raedemaeker és Thomas Costenoble vezetésével. Az első verseny a brüsszeli La Bourse-ban volt, és azóta minden évben más-más környékbeli településen gyűlnek össze a világ legjobb sörei. A verseny célja, hogy a söröket népszerűsítse, támogassa az iparágon belül a minőségi söröket, lehetőséget adjon a sörfőzdék bemutatkozására nemzetközi szinten és ösztönözze a sörkultúra fejlődését világszerte.

Forrás: Élelmiszer Online


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?