Adventi Borszalon Pécsett

A Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin 2019-ben második alkalommal rendezi meg az Adventi Borszalont, ahol számos hazai és külföldi pincészet borait, mintegy 200 tételt, valamint más kiállítók termékeit (sajtokat, hústermékeket, csokoládékat, kekszeket és más helyi különlegességeket) kóstolhatnak és vásárolhatnak meg az érdeklődők. A pécsi adventi időszak legjelentősebb társasági eseményének részeként rendezik meg a Littke Palace-ban a második Zé Fesztet, egyben itt adják át a Pannon Borrégió Top5 pincészet, étterem és szálláshely díjakat is.

A Pécsi Borozó borszalonja már az első kiadásában is a legjelentősebb beltéri pécsi boros rendezvénnyé vált, amelyen 2018-ban 60 kiállító jelent meg és 450 vendég érezte jól magát. Idén közel 100 kiállító érkezését jelzik a szervezők, elsősorban a régió mutatkozik be, vagyis pécsi, villányi, szekszárdi és tolnai borászatokkal találkozhatunk nagyobb számban, de érkeznek pincészetek az ország más borvidékeiről, sőt külföldről (Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Montenegró, Románia) is.
 
Az egynapos, december 7-re tervezett rendezvényen adják át a Pannon Borrégió Top5 pincészete, étterem és szálláshelye díjakat is. A harmadik alkalommal kiosztandó elismerésekre a Pécsi Borozó olvasói és a szerkesztőség munkatársai voksolnak.
 
Az Adventi Borszalon részeként rendezik meg az idén a második Zé Fesztet, azaz a Pécsett nemesített zé-fajták (zenit, zefír, zéta, zengő, zeusz) termelőinek találkozóját, amelynek kezdeményezője és társszervezője a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete.
 
A Pécsi Borozó Adventi Borszalonját nem titkolt szándékkal a legjelentősebb vidéki, beltéri boros rendezvénnyé szeretnék fejleszteni a szervezők, ennek megfelelően évről-évre nagyobb területen, több kiállítóval és remélhetőleg egyre több vendéggel is rendezik meg, akik nem csak Pécsről és a régióból, de akár távolabbról is érkeznek. A borszalonnak helyt adó Littke Palace Látogatóközpont a pécsi pezsgőgyártás emblematikus színhelye, a nemrégiben felújított épületegyüttes és pincerendszer színvonalas és méltó helyszín.

Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?