hirdetés
hirdetés

Ezt hörpintse fel!

Hivatalosan a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban (MMGM) csütörtökön a Szent Miklós Pálinka Ünnepen megtartott díjátadón jelentették be, hogy a Brill Pálinkaház birskörtepárlata lett 2013-ban Magyarország Legjobb Pálinkája. 

hirdetés

Fehér György, a mezőgazdasági múzeum főigazgatója szerint hagyományosan a Magyarország Legjobb Pálinkája címet elnyert párlatokat a múzeum erre a célra fenntartott vitrinjébe helyezik el az eredményhirdetés után. Ugyanakkor a Színek, ízek illatok című időszaki kiállításon is megismerkedhetnek a pálinkák világával az érdeklődők.

Lovász Sándor ötletgazda, főszervező értékelte az országos pálinkaversenyt, majd Stégermájer Károly versenyigazgató jelentette be, hogy idén csaknem négyszáz mintát küldtek be a hazai pálinkafőzdék, és a húsztagú zsűri az előző győztesekhez képest végül egy új gyümölcs párlatát választotta.

A mostani győztes, a Brill Pálinkaház vezetője elmondta, hogy már másodszor nyerik el ezt az elismerést, 2010-ben irsai olivér szőlőpálinkájukkal győztek.  Krizl Edit megelégedéssel mondta el, hogy legyőzték magukat, hiszen saját termelésű érlelt törkölypálinkájukkal versenyzett első díjasuk. A kettő között csak egy pont volt a különbség. A Szekszárd melletti pálinkaház 2003 óta indul sikerrel versenyeken, pálinkáik mellett zöldségpárlataikat is nevezni szokták.

Sokoldalú gyümölcsként emlegette a birset V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár, aki "vadízű, fanyar, csupa illat birspárlatként" jellemezte a Brill győztes termékét.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai