hirdetés
hirdetés

Fesztivál Ausztria kertjében

Hatalmas vihar kerekedett május 21-én, vasárnap Kelet-Stájerországban, ahol a Schielleiten-i kastély kertjében a régió első kerti fesztiválja vette volna kezdetét. A tervezett ünnepet csak azért nem mosta el az eső, mert azt a belső kastélytermekben meg tudták rendezni.

hirdetés

Pataki Éva, a régió turizmussal foglalkozó vezetője munkatársunknak elmondta, hogy másfél éve új szlogen született: Kelet-Stájerország Ausztria kertje, és ennek szellemében szervezték marketingjüket, és rendezték meg a régió első kerti fesztiválját is. „Itt a kert téma nem mesterkélten alkotott reklám, hiszen minden ehhez való már évtizedek óta megtalálható. Termelőink, szállásadóink, a régióban élő művészek mutatták be, hogy milyen választékot kínál ez a terület. A rossz idő ellenére nagy volt az érdeklődés, ezért szeretnénk ezt a fesztivált minden évben megrendezni.” - tette hozzá a szakember.

Népviseletbe öltözött szinte minden kiállító, aki elhozta portékáját. Láttunk csodaszép gyertyákat, mézet, lekvárt, számtalan gyógy- és fűszernövény-készítményt, hidegen préselt növényi olajokat. A régió gyümölcslevei, pálinkái és borai kínálták magukat szebbnél szebb flaskákban. Mindkét természetvédelmi parkot - Almenland és Pöllau-völgye - képviselték, kastélyok és templomkertek virágait hozták, gyümölcsös és szőlőskertek termékeit mutatták be. 

A régióról és gazdálkodásáról

Pataki Éva elmondta, hogy területükhöz 74 község és 9 tájegység tartozik, az alma-vidéktől az alpesi vidékig, és kb. 400 ezer euróból gazdálkodhatnak. Ez az összeg a több mint 850 szállásadónál – a kis panzióktól az öt csillagos szállodáig - lebonyolított vendégéjszakától  is függ. A régió turisztikai tájegységeitől az idegenforgalmi adók 10 százalékát kapja meg a marketing feladatok elvégzéséhez, a többivel a kis területek maguk gazdálkodhatnak, költségvetésük 12 százalékát az állami támogatás egészíti ki.

A hartbergi Musicalszínház idei bemutatójának rövid részlete színesítette a fesztivál kulturális programját.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai