hirdetés
hirdetés

Idén is hozzuk a formánkat Ausztriában

Aligha ha csalódnak bennünk derék osztrák szomszédaink turisztikai szolgáltatói idén - derült ki a csütörtöki osztrák workshopon, Budapesten.

hirdetés

Munkatársunk volt a tanúja minap, hogy érdeklődés hiányában az immár negyedik alkalommal megrendezett őszi osztrák workshop nem maradt el. Mindkét fél részéről emelt létszámban vettek részt a találkozón, mi több, a  hazai utazásszervezők olykor némi sorban állást követően jutottak el „sógorék” egy-egy szolgáltatójához. Ami nem is csoda tekintettel a mintegy száz visszajelzett magyar résztvevőre. Köztük olyan utazási irodákkal, akik ezúttal teljesen újként jelentek meg. De az osztrákok is számos új partnert vontak be.  

Másfelől 2013-ban aligha változnak mérvadó számaink: vendégéj és érkezés legalább a tavalyi teljesítményt hozzák kis hazánkból. Előbbi 1,6 millió, utóbbi 500 ezer volt, mellyel Ausztria tavalyi rekordévében összesítettben a 11. helyen landoltunk. Ausztria számunkra továbbra is inkább egyéni desztináció; az utazók csupán ötöde, negyede érkezik szervezetten.

Mint Emanuel Lehner, az Österreich Werbung (ÖW) közép-európai regionális vezetője elárulta: a legfrissebb jelentések szerint július végéig 5%-ot rátettünk a tavalyi eredményre. Annak ellénére, hogy kimutatható mértékben befolyásolta a számokat a kaotikus március 15-i hétvégén autóban rekedtek sokaságának elmaradása. Szintén kevésbé volt előremutató a mérhetetlen kora nyári zuhé és az özönvíz utána. Ezt követően azonban látványos növekedés indult a nyár beköszöntével - az ÖW legnagyobb örömére.  

Szomszédunk turisztikai marketing szervezete gyúrja a magyar piacot egy ideje, hogy nyárra is a Lajtán, de akár még az Operencián is túlra irányítsa a magyart, mondjuk a mediterrán térség helyett. Megtudtuk: 2010-12 között 12 százalékkal nőtt a nyári magyar érkezések száma. És hogy mire is cseréli le a tengerpartot, aki nyáron Ausztriát választja? Például kellemes hegyi környezetben eltöltött aktív üdülésre, amibe belefér egy-egy remek étterem és borpince, egy kis wellness, vagy kerékpározás hegynek fel. Aki pedig utóbbival hadilábon áll, felpattan egy elektromos bringára, melyeket újabban leginkább a síkvidéki turisták kedvéért üzemelnek be egyre nagyobb számban - számolt be Szedlák Péter.

Ausztria hosszú ország, de a „farkával” azaz Vorarlberggel és Tirollal mi keveset foglalkozunk. Nem véletlen, hogy a legtávolabbi megjelent tartomány a csütörtöki eseményen Salzburg volt. Vendégjszakáink túlnyomó többségét Stájerországban, Alsó-Ausztriában és Karintiában háljuk el. Bár - biztatott Lehner - növekszik a Tirolba elvetődő hazai síelők száma. Ám a nagy mértékű növekedésnek gátat szab a hosszú autózás főképp, hogy az Ausztriába utazó magyarok zöme családdal indul neki; gyerekek esetében pedig viszonylag behatárolt az a a személygépjárműben töltött óraszám, amíg a bál nem áll a hátsó ülésen. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai