hirdetés
hirdetés

Idén korábban nyit a Balaton

Földön – vízen – levegőben – minden úton irány 2014-ben is a Balaton régió! - szól a balatoni régió négy évszakos utazásra ösztönző kampánya. Különösen a belföldi turistákat várják.

hirdetés

A rendezvény házigazdája Varga-Dani Barbara, az MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője mondta el, hogy több turistát várnak a Balatonon, ennek érdekében 280 vállalkozás és non-profit szervezett fogott össze, a Nyitott Balaton elnevezésű akció keretében már tavasszal is vonzó programokat kínálnak.

Tavasszal a Balaton7-et továbbfejlesztve a Magyar Turizmus Zrt. a Balatoni Regionális TDM Szövetséggel közösen tervezi megszervezni a „Nyitott Balaton – Vendégül látjuk az országot a Balatonnál” akciót, amelynek keretében kedvezményes ajánlatok és programlehetőségek várják a május 1. és 11. között a régióba érkező vendégeket.
2014 nyarán is szeretnének együttműködni a Funzine Médiával és közösen megjelentetni a Balaton Funzine rendezvénynaptárt, emellett pedig szintén tervezik az együttműködést az m1 nagy sikerű magazinműsorával, a Balatoni Nyárral.

Ősszel elsősorban hagyományos médiamegjelenést terveznek a bor és gasztronómia témakörében, míg télen online kampánnyal kívánják felhívni a figyelmet a balatoni egészségturisztikai lehetőségekre.

A tájékoztatón Hévíz polgármestere a szólt a Hévíz-Balaton Airportról, és arról, hogy a napokban ajánlatot küldenek a repülőtér fenntartásában érdekelteknek támogatásukért. Papp Gábor szólt Hévíz fejlesztéséről, többek között megújul az autóbusz pályaudvar és a főtér is. Korok és Borok elnevezéssel tematikus sétautat terveznek a település egregyi városrészében. A közel félmilliárd forint összegű támogatás segítségével az évezredes történelmi és kulturális örökséget a gasztroturizmussal kívánják összekapcsolni.

Zalakaros polgármestere, Novák Ferenc a fürdő sikeres fejlesztéséről számolt be, szoros kapcsolatot ápolnak Hévízzel, több közös pályázatban is részt vesznek.

Bubla Zoltán, a Keszthelyi Turisztikai Egyesület elnöke Keszthely, Vonyarcvashegy, Balatongyörök és Gyenesdiás fejlesztéseiről szólt, többek között arról, hogy komplex, kiemelkedően erős borászati és gasztronómiai termék jött létre 2014 februárjában Vonyarcvashegyen: interaktív élménytérré alakították a 200 éves Festetics-pincét és megnyílik a Bock Bisztro Balaton. Az elmúlt év októberében ünnepélyesen megnyitották a Festetics Helikon Taverna borászati és gasztronómiai kiállítóterét. Az étterem alatt húzódó, 200 éves borospince új belsőt öltve fogadja vendégeit.

Havris Klaudia, a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai egyesület titkára adott tájékoztatót a város nevezetességeiről. Ősszel folytatódik a tavaly nagy sikerrel debütált Balatoni Halfesztivál, ahol 2013 októberében megközelítőleg 8 ezer adag halas étel került a fesztiválozók tányérjára. Novemberben a pálinka ad témát egy újabb őszi rendezvénynek, míg decemberben a Part Fm rádió ismétli meg azt a szabadtéri szilveszteri bulit, aminek köszönhetően az év utolsó napján zsúfolásig megtelt Siófok 2013-ban építészeti nívódíjat nyert. főtere.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai