Itt a kisvárdai pálinkások új termékcsaládja

Az 1922-ben, Kisvárdán alapított Várda-Drink csoport, a magyar szeszesital piac egyik meghatározó szereplője idén új, 19 exkluzív pálinkát tartalmazó termékcsaláddal jelentkezik a piacon, amelyet május 25-én a La Perle Noire étteremben exkluzív, pálinkával kísért ebéd keretében mutattak be a szakmai közönségnek.

IAz italkülönlegességek egyedülálló csomagolást is kaptak. A termékcsaládban megtalálhatóak a hagyományos, a zamatos gyümölcságyon, illetve a fahordóban érlelt pálinkák is. Az italokat saját, vásárosnaményi főzdéjükben készítik. A termékcsalád célközönsége a nívós éttermek magyar és külföldi vendégei, akik igénylik az exkluzív pálinkacsalád nyújtotta életérzést.

A termékcsaládot az alábbi különlegességek alkotják:

• Special Varietal – fajtaazonos gyümölcsből készült: Besztercei szilva-, Penyigei szilva-, Conference körte-, Bosc Kobak körte- és fürtös meggypálinkák.

• Master Specialty – különleges gyümölcsökből készült: bodza-, birs-, berkenye-, muskotályos szőlőpálinkák.

• Barrel Reserva – fahordóban érlelt: cseresznye cseresznyefa hordóban, szilva eperfa hordóban, Szatmári szilva tölgyfa hordóban, kajszi eperfa hordóban, kajszi tölgyfa hordóban, 5 éves Szatmári szilva tölgyfa hordóban érlelt pálinkák.

• Grand Vintage – évjáratonként szelektált különlegességek: 2014-es Szatmári szilva- és 2015-ös Szatmári szilvapálinka.

• Extra Delicious – gyümölcságyon pihentetve készült pálinkák: ágyas szilva- és ágyas barackpálinka.

A cégről:

A Várda-Drink csoport a magyar szeszesital piac egyik legnagyobb szereplője, széles termékskálájával a magyar pálinka piac egyik meghatározó gyártó cége. Történetük 1922-ben kezdődött Kisvárdán, a cég jogelődjeként jegyzett Szabolcsi Gazdák Szeszfinomító Szövetkezetében. A gyár az évek során sok változáson esett át, először az 1950-es államosítás, majd az 1993-ban bekövetkezett privatizáció határozta meg működését. A cég nevet és tulajdonost is váltott, a Várda-Drink Részvénytársaság a management, valamint dolgozói tulajdonába került. 2007-ben tulajdonosváltás történt, ennek köszönhetően portfóliójuk jelentősen átalakult.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?