Kézműves sör egy gombnyomással

A Brewie a világ első teljesen automata sörfőzőgépe. Sajátossága abban rejlik, hogy egy lépést sem hagy ki a tradicionális sörfőzés mozzanatai közül, illetve a főzési folyamat csupán egy gomb megnyomásával elindítható. A művelet bárhonnan nyomon követhető okostelefonon, tableten vagy számítógépen egy alkalmazáson keresztül. 

Mitől innovatív a termék?

Alapadatok
  • Innováció neve: Brewie B20
  • Alkalmazási terület: Háztartás/Vendéglátás/Szabadidő
  • Cégnév: Newity Kft.
  • Web: www.brewie.org

A hagyományos sörfőzés bonyolult folyamatának automatizálásához számos újítást kellett megvalósítani. Az egyik ilyen a Brewie saját tervezésű, szabadalmaztatott szelepe, amely kiküszöböli a korszerű szelepek összes hátrányát: könnyen fertőtleníthető, kis súlyú, gyártási költsége alacsony, és fokozatmentesen állítható. Az ehhez fejlesztett elektronika segítségével nagy pontossággal kontrollálható a sörfőzési folyamat minden lépése. A másik újítás a pumpákban rejlik, amelyeket a gyártó kifejezetten a Brewie számára fejlesztett ki a nagy cukortartalmú forró sörlé mozgatásához. A gép külső kialakítása is egyedi megoldásokkal rendelkezik: a rozsdamentes acélból készült tartályokat ultrahangos passziválással előállított króm-oxid bevonattal látják el, mely biztosítja a termék könnyen tisztíthatóságát és a sterilitását. Emellett a Brewie-t precíziós hőmérőkkel szerelték fel, és a főzőlapokat csúszómód-algoritmussal szabályozzák, ezért a sörfőzés történelmében példátlan pontossággal lehet a cefre hőmérsékletét beállítani. A fejlesztések során figyelmet fordítottak a felhasználóbarát felület kialakítására is: a beágyazott Linux-alapú érintőképernyős vezérlőpanel kényelmes kezelést biztosít.

Az innováció előnye, mely területeken alkalmazható

A gépet amatőrök is használhatják, akik ezzel a géppel lépnek be az otthoni sörfőzés világába, éppúgy, mint a gyakorlottak, a kézműves sörfőzdét üzemeltetők, hiszen a már kész és letölthető receptek mellett szabadon lehet kísérletezni a sörfőzéssel. A Brewie Social Platformon lehetőség nyílik a receptek és a tapasztalatok megosztására is – így a felhasználók könnyedén kapcsolatba léphetnek egymással. A Brewie célja, hogy bárkiből könnyedén sörfőző mester váljon, és saját otthonában készíthesse el kedvenc sörét. 

A csapat vagy cég rövid bemutatása

A Brewie az egyik első magyar startup, melynek sikerült egy sorozatgyártott termékkel piacra lépnie. Az ötlet mögött Pál B. Marcell (CEO), Schlotter Gergő (CTO) és Tél András (CTO) áll. A csapat 2013 augusztusában tapasztalta meg az otthoni sörfőzés élvezetét, és felismerték ennek az automatizálásában rejlő piaci lehetőséget. A Brewie-k gyártása és kiszállítása 2016 októberében megkezdődött, ám ezt több prototípus fejlesztése, illetve nemzetközi versenyen elért dobogós helyezés előzte meg. A cég a hónapokban építi ki disztribútori hálózatát, hogy Európán túl az észak-amerikai, illetve ausztrál piacokra is betörhessen.

(Az innováció a Top 30 Innováció 2016 című kiadványunkban jelent meg.)


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.