hirdetés

Költözik az erfurti Szakácsolimpia

Közel háromszáz km-re arrébb, Stuttgartba. Ezentúl a Messe Stuttgart ad otthont annak a rangos szakácsviadalnak, amelyen a magyar nemzeti válogatott és a Military Team is részt vesz.

hirdetés

Az ok prózai: akkora rangos gasztronómiai megmérettetés lett a nemzetközi szintű kulináris viadal, hogy immár kinőtte az erfurti kereteket, ezért költöztették arrébb.

Forrás: mngsz.hu
Forrás: mngsz.hu

Közétkeztetés kategóriában pedig Magyarország két csapata is részt vesz a versenyen - ahogy ez megtörtént eddig is minden alkalommal -, és az intergastra honlapján megtekinthetők már a hazai versenyzők konyhai munkáinak időpontjai is, sőt, foglalható a csapataink által főzött versenymunkákból felszolgált vacsorára timing.

A 25. Nemzetközi Konyhaművészeti Kiállítás (IKA)  Szakácsolimpia, amely a legnagyobb nemzetközi szakácsművészeti kiállítás most először kerül tehát megrendezésre Stuttgartban, az INTERGASTRA gasztronómiai szakrendezvény keretén belül. Erre a rangos viadalra a világ minden tájáról érkeznek a versenyzők, közel 2000 szakács és cukrász verseng majd február 15-19 között az érmekért.

Az INTERGASTRA egy kétévente megrendezésre kerülő szakkiállítás a Messe Stuttgart területén, amelynek megcélzott közönsége a szállodaipar és a gasztronómia több területének döntéshozó képviselői valamint egyéb szereplői. A több napos szakmai program a legutóbbi alkalommal, 2018-ban mintegy 100 ezer szakmai látogatót vonzott több mint 70 országból, nemzetközi kiállítóinak száma akkor meghaladta az 1400-at. A februárban megrendezésre kerülő vásáron most először mutatkozik be a szakácsolimpia, és a szervezők hangsúlyozzák, hogy mivel 2020 az olimpia éve, ezért az olimpiai mottó jegyében tartják az idei versenyt, ahol a legrégebbi és legnagyobb nemzetközi szakácsművészeti kiállításból is rendeznek bemutatót.

 

 

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Intergastra.de)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai