hirdetés
hirdetés

Négycsillagos hotel nyílt az alföldi fürdővárosban

A hétvégén megnyílt Makó első, négycsillagos színvonalú szállodája, a Hotel Glorius. Minőségi hotelre jelentős igény volt már a városban, különösen mióta két évvel ezelőtt átadták a Hagymatikum fürdőt.

hirdetés

Néhány évvel ezelőtt Makó nagy fába vágta a fejszéjét: a város szerény, elsősorban a helyiek és a környékbeliek igényeit kielégítő termálfürdőjét Makovecz Imre tervei alapján teljesen átépítették, szolgáltatásai körét jelentősen bővítették és megnyitották a Hagymatikumot. A fürdő immár két éve működik Makón, fokozatosan javuló vendégforgalmi és bevételi adatokkal – tudtuk meg a szállodavatón a Hagymatikum igazgatójától, Scheitzner Beától -, ugyanakkor a színvonalas szállodai kínálat eddig hiányzott a városból.

Most ez az igény is teljesült, mivel a hódmezővásárhelyi Bodrogi Bau egyik leányvállalata a napokban megnyitotta a négycsillagos igényeket kielégítő Hotel Gloriust. A szálloda épületét – amely eredetileg 1926-ban az Arad-Csanádi Takarékpánztár székházának épült, később pedig iskolaként, illetve menzaként szolgált – a várostól vásárolta meg a vállalkozás két évvel ezelőtt. A Széchenyi terv pályázati forrásainak felhasználásával alig másfél év alatt, magas színvonalon sikerült helyreállítani és a mai kor igényeinek megfelelően modernizálni a műemléképületet. Az ingatlan helyreállítása, majd belső kialakítása során igyekeztek maximálisan megidézni az 1920-as évek art deco stílusát, a felhasznált anyagok, berendezési tárgyak csúcsminőséget képviselnek. 

A közel 700 millió forintos beruházáshoz több mint 489 millió forint uniós és állami támogatást kapott a vállalkozás. A fejlesztés eredménye közel 2000 négyzetméteres alapterületen egy 37 szobás, nászutas és elnöki lakosztályt is felvonultató, 80 férőhelyes hotel, egy étterem és egy kávézó. A hotelben helyet kapott egy 50 férőhelyes rendezvényterem is. Az épület közvetlenül a fürdő bejáratával szemben található, így a vendégek gyorsan és kényelmesen vehetik igénybe a Hagymatikum szolgáltatásait.

Csak stílusosan: a boldog békeéveket idézték meg a megnyitón, a képen egy üzemképes Ford T-modell, amely a makói múzeumban látható. Galamb József, a modell megalkotója makói származású.
Csak stílusosan: a boldog békeéveket idézték meg a megnyitón, a képen egy üzemképes Ford T-modell, amely a makói múzeumban látható. Galamb József, a modell megalkotója makói származású.

A hotel indulásakor elsősorban félpanziós csomagokat kínál a vendégek részére, a csomag a kétszeri étkezés mellett a fürdőbelépőt is tartalmazza. Aki a házban is szeretne lazítani, megteheti, hiszen a hotel második emeletén szauna és fitnessterem működik. A félpanziós étkezést kár lenne kihagyni, mivel londoni és spanyol csúcséttermekben gyakorlatot szerzett séfek viszik a ház konyháját, az egyik szakács szakember katalán, aki korábban az El Bulliban is dolgozott – tudtuk meg a ház igazgatójától, Gergely Gábortól.

A makóiak remélik, hogy a Glorius új vendégkört hoz a városba, és a forgalom fellendülésével nőni fog az érdeklődés a környékbeli ingatlanok iránt is. A szálloda és a fürdő tőszomszédságában egyébként két további műemlék jellegű épület várja a potenciális befektetőket.

Nézze végig galériánkat!
Nézze végig galériánkat!

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai