hirdetés
hirdetés

Rendhagyó növekedés az észak-európai beutazóban

Igen biztatóan alakulnak az észak-európai piac év eleji számai. A régióhoz tartozó mindegyik országból növekedés tapasztalható.

Munkatársunktól

hirdetés

Mi több, számos nagy, MICE csoport foglal - tájékoztatta a Turizmus Online-t Székely György, a Magyar Turizmus Zrt. észak-európai képviseletének vezetője. Megtudtuk: 2011 első két hónapjában a képviselet alá tartozó hét ország - Dánia, Finnország, Norvégia, Svédország, Észtország, Lettország és Litvánia - magyarországi vendégéjszakái 45 ezret tettek ki. Ez 26%-kal haladja az előző év azonos időszakának számait. Különösen Svédország teljesített jól, itt 75 százalékos növekedést lehetett tapasztalni.

Norvégia?

Norvégia számai még fejleszthetők, itt további erőteljes marketingtevékenység szükséges, hogy Magyarország jobban a köztudatba kerüljön. Norvégiába a Malév nem üzemeltet járatot, ezzel szemben a másik három szomszédos országba - Dánia, Finnország, Svédország - igen, így ezekben az országokban az MT Zrt. illetve a Malév kölcsönösen erősítik egymás marketing tevékenységét.

A Malév többször is kísérletezett az Oslo-val, az ezredforduló környékén üzemelő járat némi szünetet követően 2005 májusában indult újra, majd alig egy évvel később felfüggesztették. Legutóbb tavaly decemberben híresztelte egy norvég, repülési szakportál, a hangar.no, hogy a Malév felújítaná Oslo-i járatát. Az értesülést a Malév akkor nem erősítette meg.

Szakmai szereplők - norvég és magyar utazásszervezők - szerint ugyanakkor a járatnak van létjogosultsága, de ez mit sem ér, ha a menetrend állandóan változik, a járat egyszer megszűnik, majd újraindul és ismét megszűnik. A budapesti járat nagyjából az örök vetélytárs, Prága oslo-i járatával egyidejűleg indult. A cseh CSA járata azóta egyes napokon kétszer is közlekedik a két főváros között.

Biztató kihasználtsággal közlekednek azonban a Malév járatai a többi skandináv városba csakúgy, mint az Oslo-Budapest vonalat jelenleg uraló Norwegian. „Azt hiszem a március-május közötti időszak is nagyon jó lesz. A repülők tele vannak, szerintem az átlagárak a tavalyi fölött  50%-kal - ez is mutatja a növekvö forgalmat” - mondja Székely György.

Akiknek ismerősek vagyunk

A Baltikum számai ugyan még szerények, de a szerény számok idén növekedésnek indultak olyannyira, hogy Lettországból 100%-os bővülésről beszélhetünk. Litvániából 60%, míg Észtországból 40%. Ezres nagyságrendekről beszélünk - tudjuk meg. Ez májustól tovább emelkedhet, amikor is - május 16-án - beindul az airBaltic Riga-Budapest járata, mely az egész térséget teszi oda-vissza elérhetővé.

Magyarország a Baltikum számára már ismert úti cél a korábbi évtizedekből is, de az ismertség mellett komoly vonzerőt jelent az is, hogy ár-érték arányban a baltikumi utazók ugyanott vannak, mint saját országaikban - számolt be a Turizmus Online korábban, a rigai Balttour vásáron járva.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai