hirdetés
hirdetés

Szálljon meg egy maharadzsa palotájában!

Bemutatták a Chemol Travel 2014. évi, körutazásokat tartalmazó katalógusát. A rendezvényen elmondták, hogy sikeres évet zárt az utazási iroda, igényes körutazásait országszerte keresik és értékelik mind az utasok, mind a partnerirodák.

hirdetés

Az idei katalógusban megtalálhatók a tavalyi utak, amelyek zömét kibővítették, új úti célok jelentek meg, és több kiscsoportos útra fizethetnek be az utazni vágyók. Erről csütörtökön, február 20-án tartottak tájékoztatót és egyben bemutatták idei programfüzetüket a Continental Zara szállodában.

Eichner András idegenvezető mutatta be, hogy mivel bővültek a klasszikus körutak, és milyen újdonságok találhatók a katalógusban. Többek között elmondta, hogy Örményország titokzatos kincsei címmel olyan utat szerveznek, amely nagy kísérlete az idei évnek. A civilizáció bölcsője, a hegyvidéki Örményország különleges természeti és kulturális kincseket ajánl az odalátogatóknak.

A Szentföldre két körutat is kínálnak, amelyre 90 napos előfoglalási kedvezményt adnak. Az egyiket jordániai, a másikat eilati üdüléssel fűszerezték.

Idén néhány különleges desztinációba vagy programra kisebb minimum létszámú csoportokat indítanak, hogy törzsutasaik és utazásközvetítő partnereik javaslatainak is megfeleljenek.

Kelet-Törökország, Brazília és Bhután is újdonság

Újdonságként szerepel a kínálatban Kelet-Törökország, Brazília és Bhután. Kelet-Törökország ősi emlékeit májusban, júniusban és októberben tekinthetik meg az utasok, hajókázhatnak az Eufráteszen, Urfában pedig megtekinthetik Ábrahám feltételezett szülőhelyét.

A három országot, Thaiföldet, Kambodzsát és Malajziát érintő út is meglepetés. Megújult programot kínálnak India-Nepál-Tibet útjuknál, amely most Kína nélkül szerepel a katalógusban. Ezen a körutazáson a maharadzsák palotáiban is lakhatnak a turisták, és kis létszámú csoportoknak szerveznek olyan utat, amelynek keretében a tigrisek rezervátumába is el lehet jutni. 

A Chemol Travel Balira és Vietnamba szervezett útja is érdekes látnivalókat ajánl, de az utazók eljuthatnak Bhutánba is, amelyet a Himalája rejtett kincsének neveznek, olyan ritkán jut el oda turista. A programban szerepel egy öt órás gyalogtúra is, amely Bhután egyik leghíresebb és legfontosabb, Tigrisfészek nevű, meredek sziklafal oldalába épült kolostorához vezet.

Kína és Kuba is várja az utazókat

Több kínai út is helyet kapott a programfüzetben, ezek érintik Pekinget, Shanghait és HongKongot is.

A kubai nagy utazást magyar idegenvezetővel kapják az érdeklődők, aki Perura kíváncsi, annak pedig 14 éjszakás luxusutat ajánlanak.

Az utat úgy tervezték meg, hogy fokozatosan emelkedjen, végül a 4200 méter magasan fekvő Chele-la hágóra jutnak.

Májusban hét éjszakát tölthetnek el az utasok Madeirán, ahol megtekinthetik a híres virágkarnevált is, valamint változatlan a portugáliai klasszikus körutazás.

Szerepelnek a katalógusban a már bevált, hagyományos utak az Egyesült Államokba és Brazíliába is.

Népszerűek a hajóutak is

Elhangzott, hogy rendkívül népszerűek a Chemol Travel tengeri hajóútjai is, melyet három hajóstársasággal szerveznek. Azért is kelendőek ezek az utak, mert a hajók éjszaka közlekednek, nappal kikötnek, és több városnéző kirándulást is szerveznek. Idén is magas színvonalú csoportos hajóutak érhetők el a kínálatban. A kiadványban sokszínű ízelítő található a továbbra is rendkívül sikeres tengeri hajóutakból a Földközi, a Balti, az Égei-tenger, a Karib-térség legszebb tájait érintően az MSC Cruises, a Pullmantur és a Norwegian Cruise Line gazdag kínálatából. Az egyik útjuk Isztambulból indul, kiköt Dubrovnikban, Velencében, Bariban, Katakolon, és Izmirben, majd Isztambulban fejeződik be. Kínálnak olyan utat is, amely Rómából indul, és Franciaországon, Spanyolországon és Tunézián keresztül tér vissza kiinduló pontjára.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai