hirdetés

Tokaji: földrajzi oltalom Kínában

A Tokaji is szerepel az Európai Unió és Kína között létrejött, száz európai és száz kínai terméket tartalmazó listán, amelyeket földrajzi árujelző oltalom alá helyeznek – írja a Euronews.

hirdetés

A híres magyar termőterület mellett földrajzi oltalom alá kerül még többek közt az ír whiskey, a Champagne, a Feta sajt, az Ouzo, a Polska Vodka, a Münchener Bier és a Prosciutto di Parma. A megállapodást európai részről aláíró Phil Hogan, mezőgazdasági uniós biztos szerint a fogyasztók hajlandóak magasabb árat fizetni az európai földrajzi oltalom alá eső termékekért.

Az európai élelmiszerek és italok számára a kínai piac az erősödő középosztály miatt jelentős potenciállal bír. Az uniós agrár-élelmiszeripari export szempontjából Kína - csaknem másfél milliárd fogyasztójával -, a második legjelentősebb célország. Tavaly szeptember és idén augusztus között a kivitel értéke megközelítette a 13 milliárd eurót.

A most kötött megállapodás 2020-ban léphet hatályba, négy évre rá pedig, mindkét részről további 175 termékkel bővül a lista.

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai