hirdetés

Tátra, tél, tömeg!

Szokatlanul nagy tömeg volt a két ünnep között a tátrai síterepeken Szlovákiában. Mind az Alacsony-Tátrában és a Magas-Tátrában a régi időket idézte a síelők és a vendégek száma - írja a sielők.hu.

hirdetés

A helyi turisztikai szakértők szerint öt éve nem voltak ilyen sokat a helyi sípályákon és szálláshelyeken.

December 29-én szombaton 4024-en érkeztek a tátralomnici pályákra, amely a síterep üzemeltetői szerint minden idők legnagyobb tömegét jelentette a síterepen. Természetesen ennyi ember fennakadásokat okozott a lifteknél, a pénztáraknál, a büfékben, de a pályákon is, hiszen természetes hó hiányában a Lomnici-nyereg pályáit még mindig nem lehet megnyitni. A pályákon hóágyúzott hó van, de pályán kívül vékony a hóréteg.
Az üzemeltetők szerint a látogatottsági csúcshoz hozzájárult a szikrázó napsütés, a kedvező időjárás, valamint hogy a lengyel oldalon (Zakopane) elég kevés hó van a pályákon. A tömeg a többi napokon is jellemző volt Tátralomnicon, de Csorbatónál is sokan voltak.

A vendégek felét a hazaiak teszik ki, de ilyenkor jóval több az orosz és ukrán vendég, és most a szokásosnál is többen érkeztek Lengyelországból. Újdonság a tavalyelőtti évhez képest, hogy 2012 decemberében 35%-kal több Tátra Kártyát adtak el, amely további kedvezményekre jogosít.

Az egyik tátralomnici szálloda igazgatója szerint öt éve nem volt ennyi vendégük, de szintén ötéves rekordot döntött a látogatottság az Alacsony-Tátrában található Chopok síterepén is. Ha kisebb mértékben is, de többen voltak a többi Tátra környéki síterepen is, mint például a Bachledova-völgyben, ahol hétszázalékos volt a növekedés az előző időszakhoz képest.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol, hogy lehetne Budapest turizmusát fellendíteni?

Partnerünk