2018 legpocsékabb éttermei Amerikában

Melyek voltak a tavalyi év legrosszabb hírű éttermei Amerikában? Mely helyeket messze kerülje el, ha a tengerentúlra veti a sors? Mindjárt kiderül.

2018 lesújtó étteremkritikáiból tallózott az eater.com hírportál, negatív válogatásából íme, egy csokorral.

Major Food Group - itt David Chang étteremkritikus csalódott egy nagyot. Los Angeles legismertebb gasztrokritikusa szerint a hely szolgáltatásai messze elmaradnak a nemzetközi elvárásoktól.

Pete Wells, a New York Times étteremkritikusa pedig azon háborgott a legtöbbet egész évben, hogy miért nem lehet egy jó pekingi kacsát enni sehol, egyetlen kínai étteremben sem a városban? Például a Dadong nevű helyről ezt írta:  "Egy pekingi konyhát hirdető helyen az a minimum, hogy jó pekingi kacsát szeretne enni a vendég, márpedig ahol én kóstoltam, ott a hús gyakorlatilag ehetetlen volt, köszönőviszonyban sem volt a roogóssággal, a paradicsom émelyítően édes volt mellette, a ropogós gomba saláta pedig nem volt sem ropogós, és a gomba sem volt egyáltalán különleges, hanem teljesen átlagos." És mindezért a lefizethetetlen kritikus 98 dollárt fizetett, amiért szintén (joggal) háborog.

Jonathan Gold, a LA Times étteremkritikusa a nagyhírű David Chang Los Angeles-ben tavaly nyitott első étterme ellen fanyalog: "Túl bonyolult a konyhája, szerintem maga sem érti", mondja Chang Mester legújabb helyéről a szigorú ítész.

Tom Sietsma, a Washington Post kritikusa pedig a La Vie nevű hely miatt kelt ki magából. Ő egyenesen arra kéri olvasóit, hogy messziről kerüljék el a topvendéglátóhelyet, majd nyolc pontban összegzi a La Vie problémáit. Valamint őszintén sajnálja, hogy még olyan alapételeket sem készítenek el jól, mint egy cézár saláta vagy a sült osztriga.

Louie Louie - Jason Sheehan, a Philadelphia Magazine kritikusa szerint az adott helyen gyakorlatilag mindent rosszul készítenek el. "de az ételnél csak a személyzet hozzállása és a kiszolgálása rosszabb", fűzi még hozzá velősen. Szerinte óriási kavarodást okoz, hogy az étterem egy olasz hálózat tagja, miközben a személyzet alapvetően spanyol anyanyelvű. A kacsaburgertől pedig annyira kiakadt, hogy szavakba is alig tudta önteni dühét: száraz, rosszul grillezett hús, nyálkás alapanyag - ilyen szavakkal illette a fogást. "Bár sokmindent tudnék még írni a Louie Louie-ről, maradjunk annál, ez simán egy rossz étterem."

A sort folytathatnánk, mert akad még bőven lesújtó kritikával illetett hely. De azért egy dolog álljon itt végezetül az adott, lepocskondiázott éttermek védelmében: a kritikusok néha nem veszik számba azt, amikor ilyen lesújtó kritikát írnak, hogy mennyit árthatnak az adott étteremnek. Egy-egy ilyen kritika megjelenése után érezhetően megcsappan a forgalom - a tulajdonosok, üzemeltetők csak nehezen tudják visszaszerezni ismét vendégeik bizalmát.

 

 

Forrás: eater.com


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?