"Legyen a Horváth-kertben, Budán..."

A Dobay-cukrászat legújabb egysége nyílt meg december 1-én, pénteken a budai Krisztinaváros szívében. Azon a helyen, amelyet egykor Horváth-kertként ismertek pestiek és budaiak egyaránt.

Megnyitotta második cukrászdáját Dobay Horváth-kert - Cukrászda és Pékség néven a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező Budapest Party Service Kft. Az első Dobay Cukrászda épp egy évvel ezelőtt Halásztelken nyílt, amivel húszéves álma valósult meg a tulajdonosoknak, Semsei Rudolfnak és feleségének, Dobay Eszternek. Buda legújabb cukrászdájában a hagyományos és házias ízek egy csipetnyi francia eleganciával párosulnak.

 

Az I. kerületi, krisztinavárosi, az egykori Horváth-kertben december 1-én a VakVarjú Étteremcsaládot is magában foglaló Budapest Party Service cégcsoport. tartott szűkkörű nyitóünnepséget. Az ünnepélyes megnyitón Semsei Rudolf, a Budapest Party Service Kft. ügyvezető igazgatója, a VakVarjú éttermek és a Dobay cukrászda társtulajdonosa, valamint felesége, Dobay Eszter, a cukrászda névadója és társtulajdonosa köszöntötte a meghívottakat.

Szerelem első látásra

„A Horváth-kert igazi kis ékszerdoboza Krisztinavárosnak.Itt azonnal beleszerettem zöldellő fáiba, Déryné szobrába, amely nemcsak arra emlékeztet, hogy ehhez a földdarabhoz jelentős színház- és zenetörténeti emlékek fűződnek, hanem hogy az itt működő színházhoz egykor kertvendéglő csatlakozott. Ezt a hajdani szívélyes és jó hangulatú vendéglátást szeretnénk megidézni új egységünkkel, ahol a VakVarjú éttermekhez hasonlóan a jóízű finomságokat elérhető áron kínáljuk”, mondta a megnyitón Semsei Rudolf.

Saját cukrászüzemmel kerek egy profi catering-szolgáltatás

Megtudtuk azt is, hogy egyre inkább fontosnak érezék, hogy a Budapest Party Service rendezvényeire a süteményeket saját üzemben készíthessék. Ennek érdekében tavaly nyáron egy cukrász- és pékműhelyt alakítottak ki Csepelen.

„A Dobay Horváth-kertet meghitt kis találkozópontjává kívánjuk tenni, ahol a finom kávék, latték, házias sütik, torták, és a vadkovászból készült pékáruk mellé letelepedve kicsit beszélgetni is lehet, de a mindig friss pékárut és cukrásztermékeket akár el is lehet vinni. A halászteleki Dobay Cukrászdához képest újdonság ezen az új helyünkön, hogy kínálunk napi ebédmenüt, mindig egy napi levest, utána szendvicset vagy süteményt”, tette hozzá  Semsei Rudolf.

A névadó, aki képzett cukrász

Dobay Eszter, a cukrászda névadója kiemelte, hogy cukrásztermékeikhez és pékáruikhoz kizárólag minőségi és természetes alapanyagokat használnak fel, a jövőben pedig folyamatosan szeretnének kóstolókat is tartani  Eszter azt is elmondta, hogy a cukrászda sikeres vezetése érdekében az első Dobay Cukrászda megnyitásával párhuzamosan elvégzett egy cukrásztanfolyamot, így kollégáival együtt immár saját kezűleg süti minden nap a friss süteményeket.

Áldás, siker, kedvezmény

A megnyitó a cukrászda ünnepélyes megszentelésével folytatódott - Tampu-Ababei József, a Budapest-Krisztinavárosi Havas Boldogasszony Plébánia plébánosa közreműködésével.

Majd Krisztinaváros vezetője, egyben a kerület polgármestere,Váradiné Naszályi Márta köszöntötte a kerület új vendéglátóegységét - kedves szavak kíséretében. Többek közt elmondta, kívánja, hogy a környékbeliek kedvelt találkozópontjává váljon az új hely - mert az előkészületeket látva úgy véli - megérdemli. Egyben kiemelte az új cukrászda tökéletes lokációját - ami sikere egyik biztos záloga lehet.

A helyi, kerületben élő vendégekkel kapcsolatban Semsei Rudolf zárásképp hozzátette, mindenki, aki kerületi lakos, 10 százalék kedvezményben részesül üzletük teljes választékából.

A vendégek ezután megízlelhették a Dobay Horváth-kert Cukrászda és Pékségcukrásztermékeit, vadkovásszal készült péksüteményeit, kenyereit, és a közelgő karácsony örömére bejglikínálatukat is kóstolhatták.

Forrás: vakvarju.com


Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.