Debütál a Gin&Jazz Fesztivál

A gin világszerte reneszánszát éli, Magyarországot is elérte a gin láz. Olyannyira, hogy önálló fesztivált is szenteltek neki dzsessz produkciókkal kombinálva, amely most kezdődött Budapesten - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Az ital iránti szeretet nem véletlen, hiszen egy komplex és nagyon változatos ízvilággal rendelkezik. Sokan eleinte kicsit félve és fenntartásokkal kortyolnak bele az első gin-ükbe, majd a legtöbben szerelembe esnek, és elkezdenek kipróbálni új ízeket és egészen egyedi ízkombinációkat különleges tonikokkal vagy signature koktélként.

A városban az elmúlt egy évben már több helyen találkozhattunk gines tematikájú fesztivállal, de olyan kombinációban, amit július 14-17. között kínál nekünk a Westend tetőkert, még nem volt példa Budapesten.
A több mint 3000 m2-es tetőkertre ugyanis a gin és a jazz szerelmeseit várják ezen a 4 napon, ahol a kiváló fellépők mellett közel 50 féle ginből választhatnak az érdeklődők.
A kínálat összeállításakor a szervezők arra törekedtek, hogy minél több olyan egyedi, kis tételben gyártott (small batch gin) ginnek legyen lehetősége bemutatkozni, amelyeket nem lehet bárhol megvásárolni.

"A ginfogyasztás igényel némi ismeretet, hiszen egy elég komplex italról beszélünk, ezért nagyon fontos számomra az edukáció és a különböző kóstolók, amely által az emberek közelebb kerülhetnek a ginhez és megismerhetnek különlegesebb tételeket is. Ez pedig a fesztivál kínálatában és programjában látszik, hiszen most is ezt sikerült megvalósítani" – mondta Erdei Zsolt, a Gin&Jazz fesztivál szakmai szervezője és ginfluencer.



A fesztiválon megjelenő ginmárkák színes kínálatán felül különböző érdekes programok is várják az érdeklődőket. Az elszántabb vendégek például szombat és vasárnap délután egy óriási jégtömbből faraghatnak ki egy üveg gint, amit a nyertes haza is vihet ezután.

A kalandvágyókat arra ösztönzik, hogy minél több kiállítóhoz látogassanak el, és próbáljanak ki új ízeket, akik utána ajándékkal is kedveskednek, amennyiben a vendégek a pecsétgyűjtő füzetük leadásával bizonyítják, hogy legalább öt helyen jártak.

Akik pedig szeretnének még több érdekességet is hallani a ginről és egy kis tudást is magukba szívni, azokat a különböző masterclass és workshop eseményeken várják.

A jó italok mellé pedig természetesen a kiváló jazz előadók se maradhatnak el, ugyanis a fesztivál alatt olyan művészek lépnek fel, mint Takács Nikolas és a Varga Balázs Quintet vagy a Swing á la Django.



Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?