hirdetés

Kétcsillag közt alszom ma

Két csillaggal díjazta az először Magyarországon megjelenő Black Lake forrásvizet a tekintélyes, brüsszeli székhelyű Nemzetközi Íz- és Minőség Intézet (iTQi). A kivételes ízt jelképező besorolást a legjobb séfek és sommelier-k ítélték meg a márkának, mely nagyon magas pontszámokat ért el a verseny során.

hirdetés

A brüsszeli székhelyű Nemzetközi Íz- és Minőség Intézet (iTQi) 175 elsőrangú séfből és sommelier-ből álló szigorú zsűrije két csillagot adott a világon először Magyarországon kapható Black Lake Montenegro forrásvíznek. A Superior Taste díj kétcsillagos kategóriája azt jelenti, hogy ízét figyelemreméltónak ítélték. A számos tényező által vizsgált víz valamennyi tekintetben nagyon magas pontszámokat ért el: az első benyomás 88,3 százalékos volt, ahogyan az íz is, az illat 86,4 százalékos volt az értékelések átlaga szerint és a megjelenés is kiemelkedő, 93,2 százalékos volt. A végső benyomás 87 százalékos értéket ért el, így kapott a Black Lake egy 88,5 százalékos összesített pontszámot.

A Black Lake Európa egyik legtisztább gleccserforrásából, a montenegrói Gusarevci forrásból származik, mely az érintetlen, ősfák által védett Durmitor hegységben található több mint 1400 méter magasságban. Kivételes tisztasága mellett alacsony ásványianyag-tartalom és magas pH érték jellemzi, ez utóbbi minden bizonnyal hozzájárul ízének selymességéhez is.

“Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy egy ilyen rangos zsűri rendkívülinek értékelte a Black Lake forrásvizet. Fontos visszajelzés ez számunkra, mert ezáltal igazolva látjuk, hogy valóban olyan vízről van szó, melyet világszerte érdemes megismertetni az emberekkel. Ez a célunk, és első állomásként Magyarországot jelöltük meg, így 2018 júniusában már több színvonalas étteremben megtalálható lesz a Black Lake.” - mondta a díjjal kapcsolatban Klinger Krisztina, a forrásvizet palackozó Diva Hungary Kft. ügyvezetője.

A Nemzetközi Íz- és Minőség Intézet a legnevesebb európai gasztronómiai szövetségeiből delegált séfeket és sommelier-ket kér fel zsűrizésre immár 15 éve. A díjra jelölt termékeket vakon tesztelik, ennek megfelelően a márkát és a csomagolást sem látják a folyamat során. 2018-ban először digitális alkalmazást is használtak az értékelésekhez, amin keresztül nem csupán pontokat adtak a zsűritagok, hanem a termékfejlesztésben is hasznos javaslatokat, megjegyzéseket is bele írhattak. Az egycsillagos értékelés nagyon jó ízt jelent és a 70-80% közötti átlagértéket elért termékek kaphatják meg, a két csillag figyelemreméltó ízt jelent és 80, illetve 90% közötti pontszámnál érvényes. A három csillagot a 90% fölötti értékelést elérő termékek kapják meg és kivételes ízre utal.

A Black Lake Montenegro a későbbiekben PET palackos kiszerelésben is kapható lesz kiemelt helyszíneken és a tervek szerint elsőként Magyarországon, majd Európa további országaiban fogják árusítani.

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai