Kétcsillag közt alszom ma

Két csillaggal díjazta az először Magyarországon megjelenő Black Lake forrásvizet a tekintélyes, brüsszeli székhelyű Nemzetközi Íz- és Minőség Intézet (iTQi). A kivételes ízt jelképező besorolást a legjobb séfek és sommelier-k ítélték meg a márkának, mely nagyon magas pontszámokat ért el a verseny során.

A brüsszeli székhelyű Nemzetközi Íz- és Minőség Intézet (iTQi) 175 elsőrangú séfből és sommelier-ből álló szigorú zsűrije két csillagot adott a világon először Magyarországon kapható Black Lake Montenegro forrásvíznek. A Superior Taste díj kétcsillagos kategóriája azt jelenti, hogy ízét figyelemreméltónak ítélték. A számos tényező által vizsgált víz valamennyi tekintetben nagyon magas pontszámokat ért el: az első benyomás 88,3 százalékos volt, ahogyan az íz is, az illat 86,4 százalékos volt az értékelések átlaga szerint és a megjelenés is kiemelkedő, 93,2 százalékos volt. A végső benyomás 87 százalékos értéket ért el, így kapott a Black Lake egy 88,5 százalékos összesített pontszámot.

A Black Lake Európa egyik legtisztább gleccserforrásából, a montenegrói Gusarevci forrásból származik, mely az érintetlen, ősfák által védett Durmitor hegységben található több mint 1400 méter magasságban. Kivételes tisztasága mellett alacsony ásványianyag-tartalom és magas pH érték jellemzi, ez utóbbi minden bizonnyal hozzájárul ízének selymességéhez is.

“Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy egy ilyen rangos zsűri rendkívülinek értékelte a Black Lake forrásvizet. Fontos visszajelzés ez számunkra, mert ezáltal igazolva látjuk, hogy valóban olyan vízről van szó, melyet világszerte érdemes megismertetni az emberekkel. Ez a célunk, és első állomásként Magyarországot jelöltük meg, így 2018 júniusában már több színvonalas étteremben megtalálható lesz a Black Lake.” - mondta a díjjal kapcsolatban Klinger Krisztina, a forrásvizet palackozó Diva Hungary Kft. ügyvezetője.

A Nemzetközi Íz- és Minőség Intézet a legnevesebb európai gasztronómiai szövetségeiből delegált séfeket és sommelier-ket kér fel zsűrizésre immár 15 éve. A díjra jelölt termékeket vakon tesztelik, ennek megfelelően a márkát és a csomagolást sem látják a folyamat során. 2018-ban először digitális alkalmazást is használtak az értékelésekhez, amin keresztül nem csupán pontokat adtak a zsűritagok, hanem a termékfejlesztésben is hasznos javaslatokat, megjegyzéseket is bele írhattak. Az egycsillagos értékelés nagyon jó ízt jelent és a 70-80% közötti átlagértéket elért termékek kaphatják meg, a két csillag figyelemreméltó ízt jelent és 80, illetve 90% közötti pontszámnál érvényes. A három csillagot a 90% fölötti értékelést elérő termékek kapják meg és kivételes ízre utal.

A Black Lake Montenegro a későbbiekben PET palackos kiszerelésben is kapható lesz kiemelt helyszíneken és a tervek szerint elsőként Magyarországon, majd Európa további országaiban fogják árusítani.

Forrás: Vendég & Hotel


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?