hirdetés

MSZÉSZ: megszűnik a Gasztronómiai társelnöki pozíció

Mivel az MSZÉSZ-ben működő éttermek száma nemhogy nőtt, hanem inkább csökkent az elmúlt időszakban, ezért többek közt emiatt változtatásról tett javaslatot a vezetőség, amelyet a május 18-i közgyűlés elfogadott.

hirdetés

A tavaszi közgyűlés utolsó napirendi pontjaként a közgyűlés elfogadta a 2021. évi számviteli beszámolót, illetve egyöntetűen megszavazta az Alapszabály azon módosítását, hogy a Gasztronómiai Társelnöki tisztség megszűnik, valamint a jelenlegi egy Alelnök helyett két Alelnök segíti az Elnök munkáját 2023. január 1-jétől.

A novemberi tisztújító Közgyűlésen így Elnököt és két Alelnököt választ a tagság a következő két évre. Emellett a Szövetség székhelyváltoztatásához is hozzájárultak a résztvevő tagok, amelyről hamarosan tájékoztatást küld az MSZÉSZ a tagságnak.

A korábbi Gasztronómiai társelnöki pozíció tehát - amelyet kezdetben Hamvas Zoltán, majd őt követően Gendur András látott el - megszűnik. Kérdésünkre Baldauf Csaba, a szövetség elnöke elmondta, három oka van annak, hogy megszüntetik ezt a pozíciót. Az első, hogy az éttermek száma az MSZÉSZ-ben 25 alatt van, vagyis nemhogy nőtt, hanem inkább csökent az elmúlt időszak során. Másrészt a jelenlegi társelnök, Gendur András már nem dolgozik társtulajdonoskéntt a Le Perle Noire étteremben, eljött abból az ágazatból, amelyet képviselne, és a továbbiakban a Magyar Turisztikai Minősítő Testület Nkft-nél hasznosítja szakmai tudását. Harmadrészt pedig számos gasztronómiai szakmai testület képviseli a vendéglátóhelyek érdekvédelmét, a hazai vendéglátóegységek inkább oda tagozódnak be, nem pedig a szállodások érdekképviseleti szervezetébe.

 

 

(forrás: MSZÉSZ / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Az energiaárak és az alapanyagok beszerzési költségei ugrásszerűen megnőttek, és még nem tudni, hol a vége. Ön tett-e valamit annak érdekében, hogy ellensúlyozza valahogy a brutál módon megnövekedett kiadásait?

Partnerünk