Új mintakollekció orosházi palackokból

Újabb mintadarabokat gyárt az egyedi, belső mintázatú borospalackokból az Orosházi Öblösüveggyár, április közepétől pedig már több százezer palack gyártását tervezik - tájékoztatta az O-I Manufacturing Magyarország Üvegipari Kft. kereskedelmi és vevőszolgálati vezetője az MTI-t.

Gyenge Éva elmondta: olyan sokan érdeklődtek a január végén bemutatott egyedi palackok iránt, hogy a decemberben készített ötszáz darabos mintakollekció már el is fogyott, ezért gyártanak most újabb, néhány ezer darabos bemutató kollekciót.

Hozzátette: az igazi gyártás április közepén indul be, akkor több százezer egyedi borospalackot gyártanak, mert már megkapták az első megrendeléseket.

Az orosházi gyárban öt gyártósor üzemel, a belső mintázatú palackok készítéséhez egy sort vesznek igénybe. A különleges palackok rozé és fehér borok számára készülnek, amelyek iránt jelentős a piaci kereslet.

Az egyedi palackok készítését lehetővé tevő, Európában újdonságnak számító eljárást néhány évvel ezelőtt fejlesztette ki és szabadalmaztatta az O-I.

Az amerikai tulajdonú társaság 1995 óta van jelen Magyarországon, akkor vásárolta meg az orosházi üveggyárat.

Az O-I Manufacturing Magyarország Üvegipari Kft. 2013-as árbevétele 6,2 milliárd, nyeresége 706 millió forint volt, 2014-ben 6,4 milliárdos árbevételt és 650 millió forintos nyereséget értek el. Az orosházi gyár 176 dolgozónak ad munkát.


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?