hirdetés
hirdetés

Budapest Seattle-ben

Csütörtökön szállítja le a lengyel LOT Polish Airlines első Boeing 787-9 Dreamlinerét a Boeing Seattle-i gyárából. Az alkalomból a Washington állambeli városban rendezett vacsorán Budapest szó szerint jó színben tűnt fel egy molinón.

hirdetés

A hazarepülést megelőző, a Boeing és a LOT által szervezett vacsora helyszínén egy méretes molinón a lengyel légitársaság színeit viselő Dreamliner nem Varsó vagy Seattle felhőkarcolói felett emelkedik a levegőbe. A gép hasa alatt az esti Budapest látható a kivilágított Országházzal, Margit híddal.

Jól néz ki, de miért pont Budapest? — szegeztük a kérdést Rafal Milczarskinak, a LOT vezérigazgatójának. Elmondta: nagyon számítanak Magyarországra a tengerentúli forgalomban. Később az egybegyűltek előtt azt is hozzátette, hogy „Közép-Európának szüksége van ránk.” „Közép- és Kelet-Európa nemzeti légitársaságává szeretnénk válni” — jelentette ki Adrian Kubicki, a LOT szóvivője még tavaly október végén egy munkatársunknak adott interjúban.

A lengyel zászlóvivő Budapestről a 787-8-assal repüli majd a Budapest-New York, Budapest-Chicago útvonalakat. A LOT flottájához a nyári menetrendtől csatlakozó Boeing 787-9-esen 294 utasnak 42-vel többnek van hely, mint a kisebb 787-8-ason. Utóbbi típust a LOT Európában elsőként állította forgalomba.

A 787-9 Lengyelországba repüléséről és a típusról hamarosan részletesen is beszámolunk.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai