hirdetés
hirdetés

Jövőre elkészülhet a wellnessközpont a szerbiai Adán

Rövidesen elkészül az adai rekreációs központban az a termálkút, amely az Adica üdültetési közvállalat keretében tervezett wellnessközpont alapját képezi majd.

hirdetés

A wellnessközpont kiépítése körülbelül 2 millió euróba kerül, amelyet Ada község önkormányzata közpénzből szeretne megvalósítani, hogy a strandfürdővel együtt köztulajdonban lévő létesítményként szolgálja a lakosságot - olvasható a Magyar Szó oldalán. Bilicki Zoltán adai polgármester szerint a wellnessközpont és a strandfürdő egy egész évben működő, nyereséges komplexumot alkothat.

A wellnessközpont látványterve
A wellnessközpont látványterve


– A termálkút fúrásának második, utolsó fázisa zajlik, amit rövidesen befejez a kivitelező cég, az újvidéki Naftagas. Mindent összeszámolva Ada község önkormányzatának ez a termálkút 38–39 millió dinárjába került, amiből 10 millió dinárt vállalt át a tartományi kormány. Az első fázis után kivizsgáltattuk a termálvíz minőségét, és nagyon jó eredményeket kaptunk, a víz hőmérséklete 63 Celsius-fok, a kút kapacitása is megfelelő – magyarázta Bilicki Zoltán. – Továbbá március második felében az önkormányzat lefolytat egy közbeszerzési eljárást, ugyanis az a célunk, hogy ezen a helyen egy trafóállomást építsünk ki, amely ellátná árammal a motorostalálkozó helyszínéül szolgáló területet, a leendő wellnessközpont és az Adica üdültetési közvállalt épületeit, valamint erről szeretnénk megoldani a kemping és a víkendzóna áramellátását is. Ezzel gyakorlatilag az infrastrukturális feltételek jelentősebb része biztosítva lenne.

(forrás: Magyar Szó)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai