hirdetés
hirdetés

Különleges afrikai túrák Madagaszkártól Szenegálig

Igazi afrikai hangulat: Abdoul Camara táncművész tánc- és dobshowja fogadta az újságírókat az Utazz Afrikába Utazási Iroda estjén, ahol a 2012 óta éve működő cég vezetője csoportos és egyéni útjaikat mutatta be. 

hirdetés

Szilasi Ildikó Hermina Afrika-szakértő, közgazdász, antropológus az általuk szervezett utak lényegét abban látja, hogy sok helyi ember közreműködése révén lehetőséget kapnak arra, hogy „az utazó bepillanthasson kultúrájuk legbelső bugyraiba, beengednek otthonaikba, ünnepeikre, rítusaikra. Nélkülük az útjaink nem lennének ennyire sikeresek, utastársaink pedig kevesebb olyan élménnyel gazdagodnának, melyek tényleg egy egész életre szólnak”.

Az egyéni és csoportos körutazásokat Afrika számos országába magyar és angol nyelvű szakértői idegenvezetéssel szervezik. Közel négyszáz utast vittek el eddig Afrika változatos tájaira többek között Ghánában, Kongóban, Madagaszkár és Mauritius - szigetére, Szenegálban, Tanzániában, Ugandában.

Első úti célként Szenegált mutatta be, ahol az utazók szafarin vehetnek részt, az Atlanti-óceán partján több éjszakát töltenek el, megnézik Dakart, ellátogatnak a híres Dzsoudzs madárrezervátumba és megismerkedhetnek Touba szent városával. A Tanzániába készülők szafarira és zanzibári üdülésre számíthatnak, találkozhatnak maszájokkal is. A nyolcadik kontinensnek nevezett Madagaszkárra is szerveznek utat, ahol baobab erdőben sétálhatnak és az Indiai-óceán partján nyaralhatnak.

Ugandai útjukra azokat csábítják, akik a hegyi gorillák és a csimpánzok nyomában szeretnének eredni vagy raftingolni akarnak a Niluson, és érdeklik az elefántok, a vízilovak és a madarak élete. Tanzániai utazásukra a szafarik szerelmeseit várják. Sehol annyi gnú, zebra és antilop nincs, mint Tanzániában. A nemzeti parkon kívül megtekinthetik a Ngorongoro-krátert, a Nátron-tavat, és üdülhetnek Zanzibár szigetén.

Személyre szabott csoportos és egyéni utakat szerveznek Afrika számos országába magyar, angol és francia idegenvezetéssel. Specialitásuk Szenegál, ahová kötelező oltás és vízum se kell.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai