hirdetés
hirdetés

Mártózás tavalyi árakon

Átlagosan 450-500 forintos felnőtt belépőjeggyel érdemes számolnia annak, aki a Balatonnál strandolna, írja a Nol.hu.

hirdetés

Körülbelül 110 strand működik a Balatonnál – mondta Antal Fülöp, a tóparti fürdőhelyek információs portálja, a Balatontipp.hu szerkesztője. Megjegyezte: azért csak hozzávetőleges a szám, mert nincs hivatalos összesítés a strandokról. 

Mint mondta, ezeknek a fürdőhelyeknek a nagy többsége ingyenes, ám a szabad strandok tó körüli eloszlása korántsem egyenletes. A déli parton csak Világoson, Siófokon, Lellén és Berényben van fizetős strand, másutt nem kell belépőjegyet venni. Az északi parton azonban épp fordított a helyzet: csupán 10-15 olyan strand akad, ahol nem kell fizetni a mártózásért.

Antal Fülöptől megtudtuk, hogy a fizetős strandokat működtető önkormányzatok többsége csak a főszezon előtt dönt arról, hogy változtat-e a tavalyi árakon. Azokon a településeken, ahol már döntöttek, meglehetősen változatos a kép.

Egyebek mellett Szigligeten, Révfülöpön maradtak a 2011-es tarifák, Akaliban viszont 4,4 százalékkal, 470 forintra emelték a felnőttjegy árát, Fűzfő egyik strandján pedig 450 helyett már 500 forintot kell fizetni a belépésért, ami 11 százalékos drágulást jelent.

A tó legdrágább fürdőhelyei az idén is Keszthelyen, Siófokon és Balatonfüreden lesznek. Igaz viszont, hogy ezek a strandok nemcsak árukban, hanem szolgáltatásaikban is „felső kategóriások”, ráadásul mindhárom városban vannak ennél olcsóbb vagy ingyenes fürdőhelyek is. 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk