A Balaton egész évben nyitva

A Budapesti Gazdasági Egyetem Turizmus és Vendéglátás Intézete hagyományosan szoros kapcsolatot tart fenn a szakmával. A szemeszterenként 3-4 alkalommal rendezett ProGasztro rendezvény ennek az együttműködésnek egy gyöngyszeme. Célja a hallgatókhoz közelebb hozni a szakmát, a szakmában folyó magas színvonalú munkát az elért eredményeket, bemutatni a sikerekhez vezető utakat.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hegedüs Péter Flórián tanár úr, a legendás Budavári Fortuna éttermet évtizedeken át sikeresen vezető gasztronómiai szakember vezetésével immár 4 éve alakult a ProGasztro Klub. A havi rendszerességgel szervezett klubösszejöveteleken a hallgatók olyan kiváló szakemberekkel ismerkedhetnek meg, akik szakmájuk (utazásszervezés, szállodaipar, vendéglátás, borászat, művészvilág) példaértékű, világszínvonalat képviselő, ikonikus személyiségei. A megismert életutak a tanulság, a példa és a lehetőségek végtelen tárházát jelentik a diákoknak. Sikeres fiatalok, buktatókon is túljutott, tapasztalt vezetők, szakemberek, akiknek a munkájuk hivatás, annak minden szépségével, nehézségével, és kihívásával együtt.

Az elmúlt évek alatt a klub vendégei között voltak szállodaigazgatók, utazási irodavezetők, étterem tulajdonosok, Michelin csillagos séfek, borászok, színművészek, diplomaták, professzorok. Bemutatkozó, rövid előadásaik nem csupán sikereikről szóltak, hanem az azok eléréséhez szükséges kitartásról, elhivatottságról, elkötelezettségről, szakmai alázatról. A meghívott szakemberek örömmel tesznek eleget a felkérésnek, hiszen pontosan tudják, hogy milyen fontos a felnövekvő nemzedék, hogy legyen kinek átadni a staféta botot.

A bemutatkozó, ismertető előadások után az egyetem „színesnek”nevezett közösségi terében a személyes eszmecserék mellett kóstolással folytatódik a találkozó. Kötetlen beszélgetésre nyílik alkalom a mester szakemberek és a tanulók, vendégek között.

Ennek a szellemiségnek a jegyében február 27-én a Balatoni Kör kiemelkedői szakemberei voltak a ProGasztro Klub vendégei, a „Balaton egész évben nyitva” mottó jegyében.

Balatonfüred legendás cukrászatának legifjabb képviselője, Bergmann Ernő a család több évtizedes pályafutásának nehézségein és sikerein keresztül adta ékes példáját annak, hogy a kitartás, az elhivatottság és folyamatos megújulás mindig eredményre vezet.

Bezerics Dani egy borász, gasztronómus család tagjaként kalandozásai végén tért vissza a Balatonhoz, és lett a helyi termelésű alapanyagoknak a helyi gasztronómiába való illesztésének élharcosa.

Laposa Bence, mint a Balatoni Kör elnöke mutatta be ennek az erős szakmai és civil szerveződésnek eddig elért eredményeit, célkitűzéseit. Munkásságát tavaly Pro Turismo díjjal is elismerték. A család badacsonyi pincészetéről kevesebb szó esett az előadáson, a kóstolón azonban 2 kiváló boruk is bizonyította azt a szellemiséget, amit a Balatoni Kör képvisel.

Nagy Miklós, a badacsonytomaji Bonvino Hotel tulajdonosának bemutatkozása pedig ékes bizonyítékát adta annak, hogy a Balaton valóban egész évben nyitva lehet, ha ott igényes, magas színvonalú vendéglátás várja a vendégeket.

 


Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.
Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont

Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont 

Esztergom minden korábbinál színesebb rendezvényszezont nyit az idei évben.
Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón

Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón 

A fesztivál során immár negyedszerre osztották ki a rangos NEB díjakat, amelyek innovatív és fenntartható európai projekteket díjaznak

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.