hirdetés
hirdetés

Felvásárolták a Balatontouristot

A Budapest Értéktőzsde honlapján április 12-én jelent meg egy közlemény arról, hogy a Konzum Nyrt. egyik érdekeltsége felvásárolta a 12 balatoni kempinget üzemeltető Balatontouristot. 

hirdetés

A pécsi székhelyű Konzum Nyrt. arról tájékoztatta részvényeseit, hogy a 30%-os tulajdonában álló KONZUM Management Kft. által 76%-ban tulajdonolt BLT GROUP Zrt. 2017. április 12-én megvásárolta a BALATONTOURIST Kft., a BALATONTOURIST Camping Kft. és a Balatontourist Füred Club Camping Kft üzletrészeinek 100%-át.

A tranzakcióval kapcsolatban a 24.hu megjegyzi, hogy a Konzum részben Mészáros Lőrinc cége, a felcsúti polgármester magánszemélyként vette meg a Konzum Nyrt. 19,57 százalékos részvénycsomagját február 22-én.

A lap emlékeztet arra is, hogy a Konzum-csoport vásárolta meg a korábban Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó Hunguest szállodalánc 14 szállodáját, méghozzá az állami Eximbank hitelével.

A Balatontourist saját üzemeltetésben, illetve franchise rendszerben 106 hektáron 12 tóparti kempinget működtet a Balaton körül 5800 kempinghellyel, 550 bungalóval, 180 mobilházzal, 50 bérelhető lakókocsival. A társaság saját tevékenységéből származó árbevétele 2016-ban meghaladta az 1,7 milliárd forintot.

Életkép a Balatontourist egyik kempingjéből (fotó: Balatontourist.hu)
Életkép a Balatontourist egyik kempingjéből (fotó: Balatontourist.hu)

 

 

(forrás: 24.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés