hirdetés

Kiderült, melyik Magyarország legjobb cukrászdája

A Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz idén nem csak az éttermeket, hanem a cukrászdákat is listázta. Ahogy azt korábban megírtuk, az Étteremkalauz 2018-as kiadványába 100 hely meglátogatása után végül 65 cukrászda került be.

hirdetés

 A Dining Guide oldalon található lista szerint az alábbiak hazánk legjobb cukrászdái:

A győztes a  váci Mihályi Patisserie

Az Egykor Desszert Szalon néven futó váci cukrászműhely ma már nemes egyszerűséggel a Mihályi® nevet viseli. Alapítója, Mihályi László született cukrász, aki Ausztriától Norvégián át Shanghai-ig számos helyen megfordult, dolgozott és tanult. Ezt a tudást és tapasztalatot építette be karrierjének sok-sok előkelő állomása után a váci szalonba 2008-ban, ahol önkifejezése maximálisan érvényre jut. A Mihályi® Magyarország legjobb cukrászdája. Magabiztosan írjuk le ezt a bátor kijelentést. Amit Mihályi László képvisel, az egyedülálló az országban, cukrászdájának hosszú évek óta töretlen sikere pedig őt igazolja. Magyar klasszikusok, formabontó megvalósítások, francia és olasz inspirációk, csúcsminőségű alapanyagok – már csak egyet kívánhatunk: minél több követőt a Mesternek. A Mihályi® 2018-ban a Nespresso Az év cukrászdája díj nyertese. 

A további felsorolás ABC sorrendben történik, nem rangsor.

Auguszt Cukrászda – Budapest, Fény utca

Auguszt Elek 1870-ben nyitotta meg első cukrászdáját, így a család aktívan alakítja és képviseli a magyar cukrászművészetet immár 148 éve. Az államosítás után a budai Fény utcában nyílt meg emblematikus üzletük 1957-ben, ahol a dinasztia negyedik generációját képviselő Auguszt József cukrászmester személye a klasszikus Auguszt-minőség garanciája. Az újító szellemet, és az új cukrászati trendek ötvözését a családi hagyományokkal felesége, Ibolya képviseli. A legjobb alapanyagokból készülő ínyencségeket patinás, polgári környezetben fogyaszthatjuk el. 

Bergmann Cukrászda – Balatonfüred

A nagymúltú, valamilyen formában már 80 éve működő családi vállalkozás az egyik legbiztosabb pont a Balaton északi partjának cukrászdái között. A békebeli hangulatú helyen a kínálatban helyet kapnak a klasszikusok is, azonban a modern kor elvárásainak megfelelő sütemények is. Nyáron kényelmes terasz teszi vonzóbbá a Bergmannt. A krémes emblematikus! 

Desszert.Neked – Budapest

A Desszert.Neked története egy újlipótvárosi szuterénben kezdődött, és egy ékszerdoboz-szerű, franciás hangulatú üzletben csúcsosodott ki a Paulay Ede utcában, amely azóta is a város egyik legjobb újhullámos cukrászdája. A társalapító és kreatív cukrász Korponai Péter ugyan már nem erősíti a csapatot, valószínűsíthető, hogy a tudás, amit ott hagyott, ott tartja a Desszert.Nekedet a legjobbak között. 

Desszertem – Miskolc

Kelet-Magyarországon a cukrászdák kínálata kevésbé tartott lépést az éttermek emelkedő színvonalával. Épp emiatt bátor lépés volt egy francia (és modern magyar) stílusú desszertműhely létrehozása. Borsos Zsuzsanna a Csalogány 26-ban dolgozott pastry-chefként, és az ő segítségével tették le a Desszertem alapjait is Miskolcon. A képviselőfánktól a csicsókás mille-feuille-ig minden van.

Dolcissima – Budapest

A Dolcissima nem más, mint Davide Deligio “játszótere”. Az olasz cukrászmester Bariból érkezett tíz éve, és pék múlttal is rendeklezik. A Frankel Leó úti cukrászdában látványkonyhában készíti a dél-olaszországi tradicionális édességeket, kompromisszumok nélkül. A canollo és a sfogliatelle emblematikus, de a többi sütemény és fagylalt is kiváló alapanyagból és nagy tudással készül. Az élmény szicíliai kávéval teljes. 

Gerbeaud – Budapest

A 160 éves Gerbeaud Kávéház nemzetközileg ismert és elismert vendéglátóhely, ahol egyszerre fontos a tradíció őrzése és az innovációra való törekvés. A cukrászok folyamatosan újító szellemben vezetik a Gerbeaud műhelyét, hogy a népszerű klasszikusok a lehető legszebb formájukban kerülhessenek tányérra. A Gerbeaud csak a legjobb minőségű alapanyagokkal dolgozik, és tartja a lépést a legmodernebb technológiákkal is. Az árak a turistákhoz vannak igazítva, de a Gerbeaud így is folyamatosan teltházzal megy. 

Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda – Sopron

Az osztrák Harrer cukrászdinasztia már négy generáció óta működő családi vállalkozás, melynek első magyarországi üzlete a soproni. Karl Harrer egykor Ausztria legfiatalbb cukrászmestere volt, versenyzett Kanadában, Japánban és Szingapúrban. Az első soproni üzletet 1995-ben nyitotta, a csokoládéműhely pedig 2009 óta üzemel. Ez utóbbiban csokoládékóstolókat is rendeznek. A Harrer azt képviseli, amit a megálmodója: tudást, tapasztalatot, színvonalat. 

Solier – Gödöllő

A Gödöllői cukrászdában a tulajdonosok felmenőinek receptjei szerint készülnek a sütemények és torták, minőségi alapanyagokból. A hagyományos házi sütemények modernizált formában kerülnek tányérra, de mellettük a könnyebb, gyümölcsös desszertek is nagyon népszerűek. Ugyancsak figyelemre méltó a tortakínálat, sőt, desszert menü is elérhető. 

Százéves Cukrászda – Gyula

A gyulai legendás cukrászda lassan kétszáz éves is meglesz már, hiszen 1840-ben alapította Salis András cukrászmester. A helyet 2004 óta Balogh László és a Kézműves Cukrászat üzemelteti, tiszteletben tartva a hely múltját. A cukrászdában kaphatók a Kézműves Cukrászat által előállított minőségi sütemények és főzött fagylaltok, illetve Cadeau kézműves bonbonok és csokoládék. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk