hirdetés
hirdetés

1500 lőfegyvert foglaltak le az idén az amerikai reptereken

Rekordot jelentő 1500 fegyvert foglaltak le eddig idén az amerikai Reptéri Biztonsági Szolgálat munkatársai. A Szolgálat blogján folyamatosan posztolja is a fogásokat. Idén már NBA-legendánál is találtak fegyvert.

hirdetés

Az amerikai Agents of the Transportation Security Administration, vagyis a Reptéri Biztonsági Szolgálat munkatársai folyamatosan gyűjtik a reptéren talált fegyverek rekordjait, majd azokat blogjukon posztolják - írja a Skift. A most hétvégi mérleggel 1500 fölé ment az idén talált lőfegyverek száma, amely a Szolgálat életében új csúcsot jelent. Ha ilyen ütemben folytatódnak a fegyverlefoglalások, év végére 1800 fölé is felkúszhat ez a szám.Október 24-én fedezték fel egész pontosan az 1502. lőfegyvert. Ezek közül 1259 meg volt töltve, 415-nek pedig a csövében is volt golyó. Mindet az utasok kézipoggyászában vagy kabátzsebében találták.

A Szolgálat blogján gyújti, és gyakran bemutatja az aktuális fogásokat, emlékeztetve arra, hogy miért okoz a valójában ártalmatlan replikák használata is lassú biztonsági sorokat.Mint tavaly, idén is azokban az államokban találták a legtöbb fegyvert, ahol a legális és elfogadott a rejtett fegyver viselése. Így Texas 6 várossal szerepelt a top 21-ben, Florida pedig 5-tel. Atlanta az USA legforgalmasabb reptereként ötödik a listán, de a Chicago-i O'Hara reptéren, amely az oszágban a második legforgalmasabb, csak 12 alkalommal koboztak el fegvert. New York 3 repterén is összesen csupán 14 fegyvert foglaltak le. Utóbbi két városban közös, hogy mindkettőnek szigorú fegyverviselési szabályzata van.

Az idei ellenőrzések során a legnagyobb sztárfogást Ted Nugent rockzenész felelsége, és az NBA-legenda Bill Russel jelentette.


(forrás: Turizmus Online, Skift)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk