A Balaton szezont hosszabbít, Hévíz brandet épít

A Gyulán megrendezett XIV. Országos TDM Konferencián a TDM szervezetek tagjai közül sokan már ötleteket gyűjtöttek a pályázatra, több projektben is gondolkodnak, de arról, hogy milyen anyagot nyújtanak be, a fenntartójuk dönt. 

A Balatonra legtöbben nyáron gondolnak üdülési célként, de a magyar tenger körüli települések tervbe vették, hogy meghosszabbítják a szezont. Egyik ilyen kezdeményezés a Nyitott Balaton. A Balaton tavaszi és őszi szezonjának megteremtésén dolgozunk – erősítette meg Semsei Sándor, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület elnöke. Állandó kínálatot teremtenek meg az aktív, a kulturális és a gasztronómiai turizmus terén. 400-500 szolgáltató csatlakozott a programhoz szorgalmazásukra. A folyamathoz térképeket, programfüzeteket nyomtatnak, fejlesztik az információs rendszert, képzik a szolgáltatókat, minőségbiztosítással nagyobb keresletet generáló kínálatot alakítanak ki. A pályázaton való indulást firtató kérdésre azt válaszolta az elnök, hogy térségi szinten indulnak, Nyugat-Balaton, Tihany, Balatonfüred tekintetében. Fejlesztik a kártyarendszert, az informatikát, a helyi szinten túlnyúló termékeket, és összekötő túraútvonalakat alakítanak ki. A kerékpárutakhoz infrastruktúrát terveznek, mint például kerékpármegőrzőket, étkezési lehetőségeket, s ezeket hálózatba szervezik. A kerékpáros turizmus mellé pedig például vitorlázást is kínálnak, valamint bevonják a Balaton-felvidéket, a nemzeti parkot is a működésbe.

Garantált nagyrendezvények, gyógyászati szolgáltatás Szombathelyen

Szombathely turizmusának alapköve a garantált program, a garantált nagyrendezvények. „A római és a Szent Márton örökségre építhetünk. Kimagasló szerepet szánunk a termékfejlesztésnek, a turisztikai infrastruktúra javításának. Fejleszteni akarjuk a városban az információs táblarendszert, a számítástechnikai infrastruktúrát, a turisztikai honlapot többnyelvűvé tenni. A helyi szervezeteknek kiírt pályázaton indulunk, maximum 20 millió forintot pályázhatunk meg” – tudtuk meg Szendi Zsuzsától, a Szombathelyi Turisztikai és Testvérváros Egyesület elnökétől.

Hévízi márkázás

A hévízi TDM mindent megtesz, hogy jó szakmai anyagot készítsen. „Erős az összefogás a szolgáltatókkal, az önkormányzattal, a TDM szervezetekkel, sok közös célt valósítottunk meg – mondta Berta-Tóth Mauéla, a Hévíz TDM Egyesület TDM menedzsere. – Az előző pályázatban a kerékpáros turizmust erősítettük, a szezonalitás csökkentése, a tavaszi, őszi időszakba való kinyújtása a célunk. Az önkormányzatnak a turizmus az iparága, legfőbb bevételi forrása, visszaforgat működésébe. Minden pályázati lehetőség célja számunkra az elégedett vendég és a minőségi szolgáltatás. A gyógyászati szolgáltatás a legjelentősebb Hévízen, ezt brandesíteni akarjuk hévízi tradicionális gyógyító kúra néven. Minősített szolgáltatásként kínáljuk a gyógyvízben való fürdőzést, a Moll Károly-féle súlyfürdőzést és a hévizes iszappakolást. Hét szállodával és a kórházzal együtt pályázunk. Ismertté akarjuk tenni az eredményes gyógyítást. Szövetkeztünk a TDM szervezetekkel, együtt erősítjük a marketinget, közösek a vásári megjelenéseink, egyben próbáljuk piacra vinni a térséget.”


Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.