hirdetés
hirdetés

A balatoni riviera megtalálta a helyét

Megtalálta a helyét a turisztikai piacon az Alsóörs, Csopak, Felsőörs és Lovas alkotta térség illetve a közös munkára egy évtizede alapított Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület.

hirdetés

Erről a napokban beszéltek az érintett polgármesterek és turisztikai vállalkozások vezetői a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület és Desztináció Fejlesztése című két éven át zajló projekt záró rendezvényén.

Mayer Gyula, az egyesület elnöke úgy látta, hogy a kormányzati ígéretek ellenése sem csökkentek, inkább nőttak az adminisztratív terhek. Még a több ezer igazolás és más dokumentáció ellenére is érdemes volt végigcsinálni a 69 milliós összköltségű, 58,6 millió forintos uniós támogatással lebonyolított projektet, mert a térségnek szempontjából nagyon pozitív az eredménye.

A támogatásból és saját forrásból több más mellett felújították illetve új helyre költöztették és új eszközökkel szerelték fel a csopaki és az alsóörsi információs irodát, érintőképernyős információs oszlopokat állítottak fel mindkét községben, különböző propagandaanyagokat készítettek, köszöntő és információs táblákat állítottak fel, turisztikai vásárokon népszerűsítették a térséget, a tagok külföldi tanulmányúton, nyelvi képzésen, szakmai tréningeken vehettek részt, elkészítették a projekthez kapcsolódó tanulmányokat és cselekvési programokat, valamint az egyesület arculati kézikönyvét is.

Eredményesnek értékelték az elmúlt két évben végzett munkát az érintett települések vezetői, Ambrus Tibor csopaki, Hebling Zsolt alsóörsi és Szabó Balázs felsőörsi polgármester is. Mint elmondták, a kilenc éve zajló közös turisztikai munka során valódi együttműködés alakult ki a települések és az érintett vállalkozások, személyek között. Megtalálták a helyüket a turisztikai piacon, és ezt egyre szélesebb körben ismertté is tudják tenni.

Antal Fülöp
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk