hirdetés
hirdetés

A Magyar Fejlesztési Banké lehet a Magyar Turizmus Zrt?

A Magyar Fejlesztési Banké (MFB) lehet a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.), amennyiben az Országgyülés elfogadja az erre vonatkozó törvényjavaslatot.
hirdetés

Dr. Matolcsy György, leendő nemzetgazdasági miniszeterjelölt és Dr. Fónagy János Fideszes képviselő jegyzik azt az önálló képviselői indítványt, amely az állami vagyonnal való felelős gazdálkodás érdekében szükséges törvények módosításáról, valamint egyes törvényi rendelkezések megállapításáról szól.

Az Országgyűlésnek 2010. május 18-án benyújtott törvényjavaslat módosítaná Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaságról szóló 2001. évi XX., illetve az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvényt.

Amenyiben a javaslat törvényi erőre emelkedik, az MFB Zrt. jegyzett tőkéje legalább százmilliárd forintra nő az eddigi 60 milliárdról. A minimális jegyzett tőke összeggel az MFB-nek legkésőbb 2010. december 31. napján kell rendelkeznie.

A hatályba lépést követően az MFB gyakorolja a tulajdonosi jogokat többek között a Magyar Turizmus Zrt., az Állami Autópálya Kezelő Zrt., a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., a Hungarofest Nonprofit Kft. illetve az ITD Hungary Zrt. fölött.

A Napi Turizmus érdeklődésére Dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt vezérigazgatója elmondta: hallott a törvénytervezetről, de az MT Zrt-t esetlegesen érintő szervezeti változásokról nem tudott beszámolni.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk