hirdetés
hirdetés

A Salvus vízre alapozzák a bükkszéki fürdőfejlesztést

Talán kevesen tudják, hogy a világhírű Salvus víz forrását a kis bükki üdülőfaluban Bükkszéken találni, pedig 1938-ban tört a felszínre és immár több mint hat évtizede, hogy gyógyvízzé minősítették. Azóta is hódít.

hirdetés

Nagy kincs ez a víz - mondta a Turizmus Online-nak Zagyva Ferencné polgármester, mert a Dunántúlon a hévízivel hasonló összetételűként emlegetik. Hetven éve, hogy erre a gyógyvízre fürdőt alapítottak Bükkszéken, amely jelenleg csak nyáron működik.

Az önkormányzat támogatásért pályázott a fürdő korszerűsítésére, a 1,2 milliárd forintos fejlesztéssel - melyből ötszáz millió forint vissza nem térítendő eu-s támogatás - egész évben működő épületet alakítanak ki.

Zagyva Ferencné elmondta, komplex gyógyászatot alakítanak ki, ahol minden korosztálynak megfelelő szolgáltatásokat nyújtanak majd. Lesz gyermek-, illetve Salvus zóna,  szauna, wellnessrészleg, sókamra, illetve étterem kap helyet az új fürdőépületben, amely a megújulást követően télen-nyáron fogadja a vendégeket.

Ilyen volt...
Ilyen volt...

A fejlesztéshez szükséges kiviteli tervek már elkészültek és a közbeszerzési eljárás végénél tartanak. Így várhatóan márciusban elkezdődhet az építkezés a jelenlegi gyógyfürdő területén.

A program két ütemben valósul meg. Június végére a jelenlegi nyári üzemrészt újítják fel. Ezzel a fő szezonra - júliusra és augusztusra - már a megújult fürdőben fogadhatják a turistákat. A téliesített épület pedig novemberre készül el.

A fejlesztés várhatóan hatással lesz a környező térség életére is: új munkahelyeket teremt és a magánszálláshelyek bővítésével, kereskedelmi egységek létrehozásával is számolnak. Várhatóan még több turista érkezik majd a helyi ifjúsági táborba és a kempingbe is.

A fürdő mellett megújul a község négy utcája is, mondta el Zagyva Ferencné. A kilencven millió forintos fejlesztés finanszírozásához szintén nyújtottak be pályázatot.

Idén három kiemelkedő rendezvényre készülnek Bükkszéken. Júniusban tartják a polgármesterek nemzetközi bográcsfőző versenyét. Augusztus 19-én és 20-án Salvus-napokat rendeznek. Decemberben pedig a Mindenki karácsonyára várják a vendégeket látványos betlehemes felvonulással.

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk