hirdetés
hirdetés

A város, ahol támogatják a szálláshelyek energetikai fejlesztését

Mórahalom önkormányzata pályázatot írt ki szálláshely szolgáltatók energetikai megtakarítást célzó beruházásainak támogatására - tájékoztatta lapunkat a Móra-Tourist Nonprofit Kft.

hirdetés

A település vezetése a helyi TDM szervezettel együttműködve évek óta különböző aktuális célok elérése érdekében nyújt támogatást a szálláshely-szolgáltatók számára. Fontos ez azért is, mivel a városban található szállás férőhelyek 75% az egyéb, illetve magánszálláshely kategóriába tartozik.
Megítélésük szerint 2023-ban a gazdasági körülmények és az energetikai piac változására reagálva ezen szálláshelyek energetikai korszerűsítésének támogatása segítheti leginkább a település szálláshely-szolgáltatóinak fejlesztését, ezen keresztül pedig a minőségi turisztikai kínálat elősegítését.A pályázati felhívás meghatározása előtt a Móra-Tourist Nonprofit Kft online felmérést végzett, illetve turisztikai fórumot szervezett a szálláshelyek aktuális energetikai állapotának és igényeinek megismerése céljából. A felmérés eredményeit, illetve a támogatási lehetőségeket figyelembe véve tett javaslatot a pályázati felhívás tartalmára. A városvezetés által megfogalmazott cél az volt, hogy minél több szolgáltató tartson egész évben nyitva és tudjon fenntarthatóan minőségi szolgáltatást nyújtani.

Az önkormányzati támogatás alapja a TDM-tagság, mértéke a férőhelyek számától függ. A támogatási intenzitás 50%, azaz a szolgáltatók részéről is elvárt a fejlesztésben való anyagi szerepvállalás. A szálláshelyek H tarifára alkalmas hűtő-fűtő klímák beszerzésére, illetve árnyékolástechnikai berendezések beszerelésére pályázhatnak, a támogatással a 2023. évi nyári szezonra már megvalósíthatóak lehetnek a fejlesztések.


hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk