hirdetés
hirdetés

Ahol a csapból is Salvus víz folyik

Régi vágya vált valóra Bükkszék közösségének december 15-én, amikor megnyitott a falu új gyógy- és strandfürdője.

hirdetés

A pénteki projektzáró ünnepségen Zagyva Ferencné, a település polgármestere elmondta, hogy a bruttó 1,4 milliárd forintos beruházást alig néhány hónap alatt készítette el a kivitelező ZÁÉV Zrt. Április 27-én helyezték el az alapkövet és azt követően folyamatos munkával két ütemben valósult meg a fejlesztés. Az egyik nyáron zárult, amikor a szabadtéri medencéket építették meg. Most pedig a második ütem végére készült el a téli részleg is. A fejlesztéshez ötszáz millió forint európai uniós támogatást nyert el az önkormányzat, emellett 750 millió forint kedvezményes kamatozású hitelhez is jutottak.

A gyógyfürdő szolgáltatásait a Salvus vízre alapozzák.Kialakítottak egy egyedinek számító úgynevezett inhallotóriumot, ahol légzőszervi betegeket gyógyítanak. Gyermek- és családbarát részleget is működtetnek, emellett Salvus vizes medencével, illetve wellnessel is várják a vendégeket. Az új gyógy- és strandfürdőt csúcstechnikával felszerelt gépészeti rendszer működteti, gazdaságosan. A fejlesztés megvalósításával még több turisták várnak Bükkszékre, akik reményeik szerint több vendégéjszakát is töltenek majd el a magánszálláshelyeken.

Az új létesítményt - amellyel félszáz munkahelyet teremtettek - Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter avatta fel. Hangsúlyozta, hogy Bükkszék ugyan hátrányos helyzetű térségben helyezkedik el, viszont a község gyógyturisztikai kinccsel rendelkezik. A szaktárca vezetője fontosnak tartja, hogy ezt a nagyszabású fejlesztést kihasználva a térség kézműves vállalkozói házilag készített élelmiszerekkel jelenjenek meg a piacon, hogy az ő termékeiket is megismerhessék a turisták.

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk