hirdetés
hirdetés

Átadták az Egri Termálfürdő új fejlesztéseit

A hevesi megyeszékhely központjában levő termálfürdőben több mint hétszáz milliós beruházást valósítottak meg.

hirdetés

Az "Egri Termálfürdő turisztika fejlesztése" elnevezésű projekt révén, az Új Széchenyi Terv Észak-magyarországi Operatív Program keretében több új létesítményt hoztak létre. A pénteki ünnepélyes záró sajtótájékoztatón a házigazda Eger Termál Kft. nevében Lugosi Dénes ügyvezető igazgató mondott köszönetet a fejlesztésben résztvevőknek. Kiemelte, hogy a beruházás összegének 49 százalékát az Európai Unió biztosította. A kivitelezést az elmúlt hónapokban gyakran nehezítette a változékony időjárás, de a beruházásban résztvevők helytálltak a munkák során.

Bébimedence
Bébimedence

A fejlesztéssel három pályás, a XXI. századi követelményeknek megfelelő, korszerű technológiával kialakított csúszdarendszert építettek, medencével együtt. Emellett - az igényeket teljesítve - bébi élménymedencét is létrehoztak, ahol négy éves korig lubickoltathatják kisgyermekeiket a szülők. Az időjárástól függetlenül folyamatosan működő két medencés és pihenő galériás fürdőházzal is bővült a termálfürdő.

Hárompályás csúszdarenszer
Hárompályás csúszdarenszer

Megújították és megosztották a sokak által kedvelt úgynevezett gyógyvizes kavicsos medencét. Ennek köszönhetően a Török Fürdő közvetlen szomszédságában, egymástól elválasztott úszásra alkalmasabb medencét, illetve egy sekélyebb ülőmedencét használhatnak ezentúl a strand északi részén letelepedő vendégek. A már korábban létesített gyermek medencét pedig játékos elemekkel egészítették ki. Szeptember végéig újra megnyitják a Hadnagy utca felőli immár akadálymentesített déli bejáratot is. Így nem kell nagy kerülőt tenniük azoknak, akik közeli autóbusz parkoló felől érkeznek a fürdőhöz.

Új fürdőház
Új fürdőház

Lugosi Dénes hangsúlyozta, hogy a fejlesztési projekt megvalósításával bővítették az Egri Termálfürdő kínálatát, a szezonális jelleget pedig csökkentik a családbarát fürdőház átadásával. Emellett a nemrég felújított Török Fürdővel együttműködésében három generáció kiszolgálására alkalmas szolgáltatásokat nyújtanak. Arra törekszenek, hogy nyáron a strandolási lehetőségek széles skáláját, ősztől tavaszig pedig a gyógy-wellness szolgáltatásokat ajánlják vendégeiknek.

A kettéválasztott kavicsos gyógymedence
A kettéválasztott kavicsos gyógymedence

Eger nemcsak a minőségi borok, hanem egyre inkább a gyógyfürdők városa is - jelezte Habis László polgármester, országgyűlési képviselő. - A fürdő területén a korábbi években is folytattak fejlesztéseket, a most megvalósult, több mint hétszáz millió beruházással viszont komplett szolgáltatásokat nyújthatnak. Így a termálfürdő még versenyképesebbé válik az észak-magyarországi térségben. Kijelentette, hogy idén Eger elnyerte az "Európa fája" elismerést azzal a platánnal, amely a gyógyfürdő területén található. Ez is Eger idegenforgalmi jellegét erősíti.

Lugosi Dénes
Lugosi Dénes

A továbbiakban a fejlesztések műszaki hátteréről a kivitelező Imola Konstrukt Kft. ügyvezető igazgatója, Takács Tibor számolt be. Emlékeztetett, hogy gyakran a szeszélyes időjárási körülményekkel megküzdve igyekeztek szervezetten dolgozni. Mindez jelentős szakmai feladatot jelentett a társaság dolgozóinak. De bíznak abban, hogy a megújult gyógyfürdőben pihenni vágyó vendégek közül sokaknak szereznek örömet.

A tájékoztatók után Lugosi Dénes mutatta be a vendégeknek a termálfürdő új létesítményeit. A Turizmus Online kérdésére az ügyvezető igazgató elmondta, hogy az említett fejlesztésekkel az Egri Termálfürdő Észak-Magyarország különleges létesítménye lett, mert a belváros közepén helyezkedik el és könnyen megközelíthető. A tervezést a D-tér Kft. szakemberei végezték, akik már korábban is "megálmodói" voltak olyan építményeknek, amelyek ma is működnek a fürdő területén.

A gyermekmedence új elemei
A gyermekmedence új elemei

2004-2011 között visszaesett a látogatóik száma, tavaly azonban 83 ezer vendéget számoltak, ami igen jó eredmény volt. Annak ellenére, hogy az idén a hazaiakon kívül sok lengyel, szlovák, cseh és holland turista keresett kikapcsolódást a fürdőben, az elmúlt időszak kedvezőtlen időjárása miatt eddig a tavalyitól 30 százalékkal kevesebben látogatták az Egri Termálfürdőt. Lugosi Dénes ugyanakkor bízik abban, ha javul az időjárás, ezt a lemaradást még behozhatják és elérhetik a tavalyi vendégszámot.

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk