hirdetés
hirdetés

Békés megyei turisztikai fejlesztések

Békés megyében az utóbbi egy évben számtalan turisztikai fejlesztés valósult meg, több projekt pedig az idén készül el – tudtuk meg a Tourinform Békés megyei irodavezetőjétől, Glózik Klárától.

hirdetés

Körös-mente

A Körös-menti TDM nyertes pályázatának köszönhetően Szarvason, Békésszentandráson és Kondoroson is látványos fejlesztések valósultak meg. Tavaly 14 személyes elektromos kisbuszt vásároltak és fedett kerékpártárolókat alakítottak ki. Kerékpáros és gyalogtúra útvonalat jelző táblákat helyeztek ki Szarvas térségében, és internet-kapcsolattal ellátott infópontot telepítettek Békésszentandráson. Készítettek egy Pocket Guide mobilapplikációs rendszert is, ennek köszönhetően a turisták idegenvezető nélkül is bebarangolhatják a város legszebb részeit. Szarvason nemrégiben adták át a Mini Magyarország új részét, erről korábbi cikkünkben részletesen beszámoltunk.

Szarvas, Mini Magyarország
Szarvas, Mini Magyarország

Munkácsy Emlékév és CsabaPark

Ősztől látogatható lesz a CsabaPark, a Dél-Alföld legnagyobb gasztronómiai élményparkja. Az ötvenhektáros területen naponta lesznek gasztronómiai programok, amelyekre az alapanyagokat helyi kistermelők szállítják. Épül egy 2750 négyzetméteres rendezvénycsarnok, kolbászkészítő udvar vágóponttal, húsfeldolgozóval és vendéglátóhelyekkel, a gyerekeket az Óriások Konyhája várja. Munkácsy Emlékévvel tiszteleg a 170 éve született Munkácsy Mihály előtt Békéscsaba: az egész éven át tartó gazdag programsorozat keretében a festőművész munkásságát bemutató kiállítás nyílt, konferenciákat és szakmai fórumokat rendeznek.

Gyulai újdonságok

A Gyulai Várfürdőben tavaly év végén nyílt meg a Dél-Alföld élményekben leggazdagabb víziparadicsoma. Van itt sodrófolyosó, víz alatti masszázs, pezsgő ülőfürdő gejzír és buzgár. A két és félmilliárd forintos fejlesztése révén közel 900 négyzetméterrel nőtt a vízfelület. Felújítják az Almásy-kastélyt is, amelyben év végére múzeumot alakítanak ki. A kastély háromszáz éves történetével, az arisztokrácia és a cselédség egykori életével ismerkedhetnek majd meg a látogatók. A gyulai Göndöcs-kert, a város egy korábban méltatlanul kezelt része is megújul, 891 millió forintból.

Füzesgyarmat, Orosháza, Gyomaendrőd

Tavaly év végétől újra várja vendégeit a füzesgyarmati Thermal Hotel Gara. A szálloda mozgás és egészségterápiás centrummal gazdagodott, ahol teljes körű gyógyfürdő szolgáltatások vehetők igénybe az OP támogatásával. Tavaly nyáron adták át Orosháza új főterét, közel 1000 különleges formájú növénnyel, pihenőkkel, sétányokkal. A tér közepén üvegkörtefát állítottak, amely a város újratelepítésének állít emléket. Gyomaendrődön új turisztikai portált hoztak létre a www.gyomaendre.hu webcímen, ahol Gyoma Endre, a város kabalafigurája kalauzolja a látogatókat a látnivalók között.

Megyei tervek

Az idei tervekről szólva Glózik Klára elmondta, hogy egy új megyei honlap létrehozását tervezik (www.visitbekes.hu). A cél a jelenlegi www.turizmus.bekesmegye.hu honlap lecserélése. A Békés megye Falusi Turizmusáért Egyesülettel közösen pályázat eredményeként több új tematikus kiadvány született: Természet és vizek otthona, Békés megye: Vizeink, Békés megye: Aktív időtöltés, Falusi szálláshelyek, helyi termelők. Május elejére készül el a Békés megyét bemutató kiadvány román, szerb és angol nyelven.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk