hirdetés
hirdetés

Bortrezor és steak-ház nyílt Egerben

Új idegenforgalmi színfolttal gazdagodott Eger: a vár közelében található három csillagos Szent István Hotelben pénteken bortrezort és steak-házat avattak.

hirdetés

Az ünnepségen a romániai Oklánd község fúvószenekarának ütemes bevonulása után, köszöntők hangzottak el. Márkus János projekt-menedzser elmondta, több mint százmillió forintos beruházást valósítottak meg. Ennek felét pályázat útján finanszírozták, az Új Széchenyi Terv keretében a magyar kormány és az Európai Unió támogatásával. A fejlesztéssel a szálloda alatt 36 bortrezort alakítottak ki, ahol a legnevesebb egri és Eger környéki borászok helyezték el termékeiket. Arra is lehetőséget teremtenek, hogy rajtuk kívül a magángyűjtők is bemutatkozhassanak. Ezek mellett rendezték be a steak-házat, melyekkel a vendégek igényes ellátását szolgálják. Az új fejlesztéssel öt új munkahelyet teremtettek.

Flaskay Klaudia, a hotel tulajdonosa lapunknak elmondta, hogy a tíz évvel ezelőtt nyitott család- és gyermekbarát szállodában - melyhez kert is csatlakozik -, közel harmincezer vendégéjszakát töltöttek el a turisták. Ezek jelentős része hazai volt, de pihentek náluk szlovákok, románok, oroszok, franciák, svédek és norvégek is.

A hevesi megyeszékhely polgármestere, Habis László elismerését fejezte ki az új létesítményért, amellyel gyarapodott Eger. Mint mondta, örvendetes, hogy ma már nemcsak a belvárosban és a Szépasszonyvölgyben, hanem Eger más pontján is igényes körülmények között fogadják a kiváló egri ételeket és borokat kóstolni szándékozó vendégeket. Ezzel is erősítve a turizmust.

Rámutatott, hogy a hatezer hektáros egri történelmi borvidéken tevékenykedő borászoknak megélhetést jelent az ágazat. Ezt pedig az igényes, jó minőségű italok érlelésének köszönhetik, amelyeket nemzetközileg is elismernek. Természetesen az a cél, hogy minél több bort kóstoltassanak és adjanak el az Egerbe látogató turistáknak.

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk