hirdetés
hirdetés

Csődbe ment az Aeroviva

December huszadikával beszüntette tevékenységét az Aeroviva, a „megbízható repülőjegy iroda”. Munkatársunktól - folyamatosan frissítve

hirdetés

Az iroda honlapján tájékoztatott: mindent megtettek annak érdekében, hogy ezt a helyzetet elkerüljék, „de ez a jelenlegi gazdasági helyzetben sajnos nem sikerült.” Azaz - tájékoztatták - bővülési ütemét az iroda nem a hazai igényekhez igazította.

aeroviva portal2
Az iroda ígérete szerint egyetlen utasuk sem marad külföldön, mivel minden egyes külföldön tartózkodó utasuk hazautazásra érvényes menetjeggyel rendelkezik. 

"A menetrend szerinti járatokra Aeroviva repülőjeggyel rendelkező utasaink repülőjegye - az utazás dátumától függetlenül, odaútra és visszaútra egyaránt - érvényes marad" - tájékoztatott az iroda.

Az iroda kártérítési kötelezettségét a charter járatokra szervezett utazásokkal együtt - a vonatkozó kormányrendeletben előírtak szerint - az Aeroviva Kft. Vagyoni Biztosíték Biztosítása alapján a QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepe. Az Aeroviva körülbelül 500 milliós vagyoni biztosítékkal rendelkezik.

Helyszínen járt munkatársunk megállapíthatta, hogy az iroda ma már valóban nem nyitott ki, a kirakatok lefüggönyözve látták meg a reggelt. Szintén gondba került az Xfactor című televíziós tehetségkutató műsor nyertese, Vastag Csaba, akinek korábban az Aeroviva ajánlotta fel a nyereményt.

A próbaidős dolgozók már pénteken értesültek munkahelyük megszűntéről, míg a dolgozók többsége csupán a vasárnap összehívott értekezleten értesült a tényről.

A cég vagyoni biztosítékát kezelő QBE biztosítónál egyelőre még nem tudtak konkértumokat közölni, mivel a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól (MKEH) a biztosító még nem kapta meg a hivatalos törlő határozatot, így a QBE nincs birtokában a hivatalos utasjegyzéknek. A hivatalos határozatig a QBE nem tud mit tenni a pórul járt utasok kárpótlása érdekében.

Különszámunk kiküldéséig az MKEH illetékeseit nem sikerült megszólaltatnunk.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk