hirdetés
hirdetés

Elhalasztották a Costa Concordia pert

Alig negyedóráig tartott a Costa Concordia hajószerencsétlenségének tárgyalása Grosseto bíróságán, mivel a pert július 17-re halasztották.

hirdetés

Az olasz ügyvédek kedden tartott országos sztrájkja miatt egy hét múlva veszi csak kezdetét a 2012. január 13-án, a toszkán Giglio szigeténél zátonyra futott tengerjáró tragédiájának felelőseit kereső per.

A bíróságnak mindenekelőtt arról kell majd döntenie, hogy a gondatlanságból elkövetett tömegszerencsétlenséggel vádolt személyek közül kinek engedélyezi vádalku kötését. Ezt a Costa Concordia helyettes kapitánya, egy másik tiszt és az indonéz kormányos kérte, valamint a Costa Crociere hajótársaság válságstábjának egyik tagja. Ők peren kívül hajlandóak elfogadni az ügyészséggel megállapodott 2 év 10 hónapos börtönbüntetést.
Ebben az esetben a bíróság előtt Francesco Schettino kapitány lenne az egyetlen vádlott.
A Costa Crociere szintén peren kívüli megállapodásra jutott és egymillió eurós bírságot fizetett.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk