hirdetés
hirdetés

Elkészült az elso meteo riport

A Magyar Hotel Monitor már 2,5 éve gyűjt adatokat, ma már 124 szállodától a magyarországi szállodapiac állapotáról, trendjeiről, teljesítményéről.

hirdetés

2011 nyarán a Magyar Hotel Monitor elkészítette az első meteo riportját, amely előrejelzésként foglalja össze a 2011-es év második félévére vonatkozó várakozásokat.

A 2011-es év második feléről összességében elmondható, hogy a kihasználtsági adatok várhatóan mérsékelten kedvező folyamatai fennmaradnak, ami azonban (még) nem jár együtt az  átlagárak általános emelkedésével.

Az MHM meteo részletes adatai azt mutatják, hogy folytatódni fog az átlagos kihasználtság emelkedése, amely alapvetően a budapesti szállodák számára jelent kedvező változást. Az átlagárak kedvező irányú, de mérsékelt változása a vidéki házakat kevésbé, míg a budapestieket inkább fogja jellemezni. A wellness szállodákban a kihasználtság javulása továbbra is csak kisebb mértékben jár együtt az átlagárak emelkedésével. A gyógyszállodák hullámzástól mentes, de alapvetően pozitív stagnálása fennmarad. A piaci folyamatokat a kiemelt események, hétvégéket megerősítő kedvező hatásai befolyásolják, ami a szállodai teljesítmények jelentős hullámzásával jár együtt, olvasható a riportban.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés