Ételsor a jövőből, Dubajban

A nemzetközi „ízművész“, Bompas & Parr az egyik legfuturisztikusabb vacsorával rukkol elő, amelyet Dubajban valaha is láttak. Az Expo 2020 Dubai helyszínén a bőséges vacsora a látogatókat a jelenből a jövőbe repíti többfogásos, színházi élménnyel vegyített ételkülönlegességeivel.

A fogyasztható ételkülönlegességek között lesz olyan, ami világít a sötétben, a desszertek megváltoztatják ízüket, és elképesztően ritka alapanyagból készült ételeket is felszolgálnak – de ez még nem minden!

A vendégek kulináris utazása 2021-ben indul, de hamar több évtizeden is átutazhatnak, és megkóstolhatják a jövő ételeit. A természetvédelmi tényezők is hatással vannak a felszolgált fogásokra, mint az éghajlatváltozás, a robotok, a globális népesség, és az ételpazarlás kihívásai.

 

Mindeközben robotok, színészek és színházi előadók gondoskodnak a szórakoztatásról, mellyel a kezdetektől a legvégéig egy ínyenc kalandra invitálnak. Az esemény, vagyis a The Future of FoodEpochal Banquet (Az ételek jövője: Korszakalkotó Lakoma) az Expo hat hónapos időtartama alatt mindennap megrendezésre kerül.

Sam Bompas, a Bompas & Parr igazgatója elmondta: “Izgatottan várjuk, hogy a The Future of FoodEpochal Banquet programunkat a Dubaji Világkiállítás nemzetközi közönsége elé tárjuk, ahol reményeink szerint vendégeinket arra ösztönözhetjük, hogy pozitívan gondoljanak a mesterséges technológiával előállított ételek valóságára. A vendégek a maguk nemében páratlan ételek, és a minden érzéket felkavaró, magával ragadó élmények révén minden fogással közelebb kerülhetnek a jövőhöz.”

A Dubaji Világkiállítás számos más izgalmas kulináris élményt is kínál, beleértve a burrata bárt, a pékiskolát és a robot baristákat.

Forrás: Travel Advance Hungary


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?