hirdetés
hirdetés

Európa Tanács díjazta magyar tájak

Megszületett a 2010. évi nemzeti szintű tájdíj pályázat eredménye.

hirdetés

Az Európai Táj Egyezmény Nemzeti Koordinációs Bizottság által az Európa Tanács Táj Díjára (2011) történő felterjesztésre 2010 őszén kiírt pályázatra 12 pályamű érkezett.

A pályázaton első helyezést ért el a Kaptárkő Természetvédelmi és  Kulturális Egyesület „A Bükkalja kiemelkedő természeti- és kultúrtörténeti értékeinek védelme” címmel beadott pályázati programja. Az egri székhelyű társadalmi szervezet tevékenységének központjában a bükkaljai táj kiemelkedő természeti és kulturális örökségi elemeinek, a fülkés szikláknak a megőrzésére (pl. akácmentesítés), fenntartható módon történő hasznosítása (tanösvények kiépítése, tematikus út szervezése) áll, s példaként szolgálhat hazánk és Európa más civil szervezeti számára is. Az első helyezéssel az egyesület elnyerte a jogot, hogy képviselje hazánkat az Európa Tanács Táj Díja 2011. évi pályázatán.

Második helyezést ért el Vác Város ÖnkormányzataVác, Gyakorló Város Program 1997–” című pályázata. Az önkormányzat és a Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Karának már több mint tíz éve folyó együttműködése egyrészt a tájépítész hallgatók gyakorlati képzését segíti, másrészt a kisváros környéki tájat gazdagítja új, gyakran művészi igénnyel tervezett épített tájelemekkel.

Harmadik helyezést ért el az oszkói Hegypásztor Kör „Hagyományőrzés Hegypásztor módra” című pályázata. Az oszkói szőlőhegy hagyományos tájkarakterének megőrzését célzó közösségi kezdeményezés a pinceházak védelmétől az elmúlt években a tájrehabilitáció szintjéig fejlődött.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk