hirdetés

Gyógyhellyé nyilvánították Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőt

Nyíregyházán, a Krúdy teremben tartott sajtótájékoztatón jelentette be Dr. Kovács Ferenc polgármester, hogy a hazai gyógyhelyek közé 16.-ként besorolták a nyíregyházi Sóstó- Gyógyfürdő Zrt. területét és szolgáltatásait.

hirdetés

Évtizedek hátrányait hozta be most a város, hiszen a Sóstó- Gyógyfürdő meglehetősen kivételes adottságokkal rendelkezik. Magyarországon nincs olyan gyógyfürdő, mely 320 hektáros tölgyerdőben fekszik, 10 hektár kiterjedésű természetes élővíz partján. De további fejlesztésekre szükség van: a város újabb területeket vett birtokba, és egy (2,1 milliárd forint értékű) pályázat megnyerésével hamarosan gyógyászati központtal egészítik ki a szolgáltatásokat.

A Sóstó-Gyógyfürdő vonzerejét növeli, hogy a közelében található két országos hírű, kikapcsolódást kínáló látványosság. A Nyíregyházi Állatpark, az ország első állatparkja, mely egy természetes tölgyerdőben, tágas kifutókban mutat be közel 5000 állatot 30 ha területen. A Közép-európai térségben is egyedülálló létesítmény a 4000 négyzetméteren 3 szintes épületben a Zöld Piramis, az Óceanárium és az Esőerdőház.

A gyógyhelyen található az ország legnagyobb regionális szabadtéri néprajzi múzeuma, a Sóstói Múzeumfalu, ahol 7 és fél hektáros területen, mára több mint 80 építmény képviseli Északkelet-Magyarország sokszínű népi építészetét. Nyíregyháza – Sóstógyógyfürdő e turisztikai attrakcióit látogató turisták száma éves szinten megközelíti az 1 millió főt. Az egészségügyi szolgáltatások határokon átnyúló, hamarosan bekövetkező liberalizációja is kedvez a szlovák, román és ukrán határhoz közeli gyógyfürdő kihasználtsága növelésének.

Dr. Podlovics Roland (vezérigazgató, Sóstó- Gyógyfürdők Zrt. ) birodalmához hozzátartozik a 22 medencés Parkfürdő és a Fürdőház is. Beszámolója szerint gyors ütemben sikerült a különféle kutakból feltörő értékes ásványi tartalmú hőforrásokat gyógyvízzé nyilvánítani, az OEP által elismert valamennyi kezelést biztosítani, és a mindennapos szakorvosi ellátást megszervezni.

Az Aquarius Élmény- és Parkfürdő egyidejű befogadóképessége 6000 fő. A gyógyvíz már négy medencében, kényeztet, a felüdülést pedig Magyarország legnagyobb Pool-bárja teszi teljessé. A vendégek egy jeggyel két fürdőben pihenhetnek, több mint 10 hektáron 22 medence áll rendelkezésükre. A készülő gyógyászati központ mellé újabb attrakciót is terveznek: a Skanzen mellé a régió erős hagyományaira alapozva Pálinkaház is épül.

Katona Ilona (MT. Zrt, Észak-Alföld Regionális Marketing Igazgató) rámutatott, hogy a régió adottságai kiválóak a gyógyfürdő-turizmus terén. Hajdúszoboszló és Debrecen után régiós harmadikként Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő kapta meg a gyógyhely minősítést. A régiós statisztika szerint (I.-VII.hónap) mind a vendég (+4,7 %), mind a vendégnapok (+3%) számában biztató növekedés mutatkozik.

Jók a kilátások is, hiszen nemzetközi felmérések szerint a gyógyturizmus 2022-re az első számú ágazattá növi ki magát. Az MT. Zrt. többszintű, piaconként változó kampányokkal, kiállítási megjelenésekkel segíti az értékesítést, szorgalmazza a szolgáltatások minőségének egységesítését és a személyzet idegen nyelvi ki-és továbbképzését.

A média meghívott képviselő ezt követően megismerhették a gyógyfürdő létesítményeit és szolgáltatásait.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai